Hirdetés

John Carmack otthagyta az id Software-t! (frissítve)

|

A játékipari legenda, John Carmack otthagyta az id Software-t, hogy az Oculus Rifttel dolgozhasson.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A Bethesda értesített minket, miszerint az Oculusnál folytatott munkája mellett, Carmack nem hagyja ott teljesen az id Sofware-t, mindkét helyre bedolgozik majd. Az id működését ez a változás nem fogja befolyásolni. 

EREDETI HÍR:  

Most érkezett a hír, hogy a játékvilág egyik legismertebb alakja, az id Sofware társalapítója otthagyta cégét és átment az Oculus VR-hoz.

John Carmackot senkinek sem kell bemutatni, aki a GameStart olvassa, vagy akár egy kicsit is érdeklődik a játékok iránt, hiszen a legendás fejlesztő neve mellett olyan címek állnak, mint a Quake, a Doom, vagy a Wolfeinstein 3d. A hírek szerint Carmack most otthagyta az id Software-t, hogy az Oculus-szal és a virtuális valóság technológiájával dolgozhasson.

"A virtuális valóság álma már évtizedek óta körbelengi a játékipart, de most, hogy az emberek és a technológia összhangban vannak, végre beválthatja a hozzá fűzött reményeket" - olvasható az id Software társalapítójának közleményében.

Már hosszú ideje tudjuk, hogy Carmackot lenyűgözte az Oculus Rift, ez akkor egyértelművé vált, amikor bejelentette, hogy a Doom BFG Edition támogatni fogja a technológiát. "Nagyon izgulok, hogy nyomot hagyhatok valami olyasmiben, amiről meg vagyok győződve, hogy egy meghatározó technológia lesz." - nyilatkozta Carmack, az Oculus VR új technológiai vezetője.

Most, hogy sikerült felkaparnunk az állunkat a padlóról, érdemes belegondolni, hogy mit jelent ez az id Software-nek és a készülő játékaiknak és mit az Oculus Riftnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)