Hirdetés

Lemondott John Smedley, a Sony Online Entertainment alapítója

|

A Lizard Squad-botrány kapcsán többször előkerült Smedley neve, és talán ezért, talán más okból, de a SOE, valamint a Daybreak Games alapítója elhagyta vezérigazgatói posztját.

Hirdetés

Mondhatjuk, hogy a Lizard Squad legtuskóbb tetteinek legnagyobb áldozata John Smedley volt.

A csapat rengeteg játék, szolgáltatás szerverét DDoS-olta, viszont amit Smedley-vel művelt, az olyan messzire hagyta maga mögött a határt, hogy onnan már nem is lehetett látni. Talán emlékeztek még, amikor az akkor Sony Online Entertainment néven létező stúdió fejesének gépét egy tweet miatt leszállították, mivel a Lizard Squad egy tagja azt állította, bombát helyeztek el a repülőn. 

Legutóbb akkor hallottunk róla, „amikor megfenyegette” a 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Julius Kivimäkit, minek következtében a Daybreak játékainak szervereit hogy, hogy nem, DDoS-olták.

Bár hivatalos indoklás nincs, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a cég – most már - ex-elnöke, bár a cégen belül marad, más pozícióba kerül áthelyezésre. Helyét Russel Shanks, jelenlegi ügyvezető igazgató veszi át.

A Twitteren egyébként aktív Smedley sem kommentálta a bejelentést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)