Hirdetés

John Wick Hex teszt - Si vis pacem, para bellum

|

Avagy ilyen egy stratégiai játék a Rémkirály főszereplésével.

Hirdetés

Valahogy sosem hoztak igazán lázba az akciófilmek. A végtelen lőszerrel pusztító főhős túl nagy klisé lett az évek során, ám a Keanu Reeves nevével fémjelzett John Wick filmekben volt valami, aminek sikerült felkeltenie az érdeklődésemet, talán a hangulat lehetett az.

Hirdetés

Taktikus pörgés

A filmek remekül megkoreografált akciójelenetei többnyire gyorsak, és a címszereplő pillanatok alatt elbánik egy tucat rosszfiúval, viszont a John Wick Hex egy stratégiai alkotás, így itt ez máshogy működik. Karakterünket pontról pontra mozgathatjuk a pályán, és a lövöldözés mellett közelharcra, valamint fegyverünk elhajítására is van lehetőségünk. A játékban csak akkor telik az idő, ha éppen csinálunk valamit, legyen az támadás, mozgás vagy bármi egyéb. Így hát központi eleme a játékmenetnek az idő megfelelő beosztása, ebben segítenek a képernyő felső részén lévő sávok, amelyek mutatják, mennyi ideig tart John vagy egy ellenség adott mozdulata. Ennek hála előre megtervezhetjük stratégiánkat, és ha ügyesen játszunk a másodpercekkel, valamint figyelünk arra, mire készülnek ellenlábasaink, akkor remekül összehangolhatjuk támadásainkat.

A missziók többsége tervezéssel kezdődik. Ekkor érmékből gazdálkodva picit hatékonyabbá tehetjük Johnt, és elhelyezhetünk a pálya egyes szakaszain fegyvereket, valamint kötszert, amivel gyógyítani tudjuk magunkat. Az életerőt és a lőszert mutató csík mellett a fókuszunkra is figyelni kell, mivel ez csökken bizonyos mozdulatok után. Szerencsére egyetlen kattintással helyrerakhatjuk hősünket, aki ilyenkor megrázza magát, és ismét teljes fókusszal folytatja a harcot. Elég kevés pálya van a játékban, de ezek több részből állnak, szóval jó néhány órába beletelhet, mire végigküzdjük magunkat az összesen. Extra kihívásként pedig választható egy realisztikusabb nehézségi szint, ami mindössze öt másodpercet ad a következő lépésünk kitalálására.

Szép munka, Mr. Wick!

Kicsit hihetetlennek tűnik, de az a helyzet, hogy a fejlesztőknek tényleg sikerült egy stratégiai játékkal visszaadniuk a filmek pörgős összecsapásait. Az egyes szakaszok teljesítése után még vissza is nézhetjük (persze lassítás nélkül, valós időben) az akciónkat, ami nagyon ütős volna, ha nem rondítanának bele a picit darabos animációk. Így viszont simán csak menő. A játékmenet és a hangulat rendben van, technikai szempontból volna még mit csiszolni a játékon, de a filmsorozat rajongói nem fognak benne csalódni. Egyelőre csak PC-n ugorhatunk fejest ebbe a mókába, később azonban elméletileg konzolokra is meg fog jelenni a John Wick Hex.

John Wick Hex
Vannak hiányosságai, de összességében jól visszaadja a filmekre jellemző tűzpárbajok hangulatát.
Ami tetszett
  • Időre épülő játékmenet
  • Van benne kihívás
  • Remek aláfestő zenék
Ami nem tetszett
  • A baltával faragott grafika csak távolról mutat jól
  • Gyakoriak a semmiből feltűnő ellenfelek
  • Bugok, olykor fura animációk
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)