Hirdetés

Jól fogy az RTX 4090 a gamerek körében

|

A Valve legfrissebb elemzéséből kiderült, milyen gépen nyomja az átlag gamer.

Hirdetés

A Valve rendszeresen készít felmérést a felhasználói körében azok hardvereit illetően, a most publikált januári eredmények alapján pedig kapunk némi információt arról, hogy hogyan teljesítenek az Nvidia és az AMD új üdvöskéi, illetve hogy a tavalyi év második felében felszabaduló bányász-kártyák mennyire találtak új gazdára a gamerek körében.

A Valve listájában összesen 213 különböző videokártya bukkant fel, a legnépszerűbb továbbra is a GTX 1650 a maga 6,04%-os eredményével, és tekintve, hogy a játékosok kétharmada 1080p-s felbontáson játszik, ez egyáltalán nem meglepő.

Hirdetés

A Valve legalábbis így kommunikálja a dolgot, azonban míg itt az összes GTX 1650-es modellt számításba veszik, az RTX 3060 asztali és laptopos változatait külön kezelik, pedig ezek csoportosításával az előző generáció népkártyája már 9%-on állna. A fejlődés tehát érezhető.

Az októberben elrajtolt RTX 4090 immár 0,26%-kal büszkélkedhet, így már most majdnem megduplázta az RTX 3090Ti részesedését, és jelenleg ötször annyian használják, mint RTX 4070Ti-t. Utóbbinak nyilván az a mentsége, hogy szinte még ki sem ért a gyárkapun, a Tech Szakkör podcast legutóbbi adásában foglalkoztunk is vele. Az AMD újdonságai pedig fel sem kerültek a listára, így ezek penetrációja nem sok örömre adhat okot a pirosaknál.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Sajnos az adatokat nehéz számosítani, vagyis fogalmunk sincs, hogy a Steam teljes, 132 milliós felhasználóbázisához képest mennyien kerültek be a szórásba. Ha csak a napi egyidejű átlag 30 millióval számolunk, az akkor is 78 ezer RTX 4090-et jelent, úgyhogy a Nvidiánál biztosan nem szomorkodnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)