Hirdetés

Jön a Game Journalism Simulator

|

A kecske, a kő, a sebész és még ki tudja mennyi szimulátor után végre érkezik a játékújságírós változat.

Hirdetés

A nyári uborkaszezont kihasználva rengeteg "indie fejlesztő" jutott arra a következtetésre, hogy a világ játékosai nem élhetik tovább úgy az életüket, hogy nem tudják, milyen érzés is kecskeként vagy éppen kőként létezni.

Ezt a hullámot persze mindenki igyekszik meglovagolni, ezért is nem annyira meglepő, hogy érkezik a Game Journalism Simulator. A játék ötlete Jason Evangelho, a Forbes egyik munkatársának a fejéből pattant ki, akihez később csatlakozott a Game Informer Daniel Tackje is.

A Siliconera beszámolója szerint Evangelho a szimulátorok sikere miatt döntött úgy, hogy belevág a kalandba, illetve látta, hogy mostanában több újságíró is élőben streamelte, ahogy megír egy-egy cikket. A hírek szerint a játékújságíró szimulátor sokban merít Dan Amrich Critical Path: How to Review Video Games for a Living című könyvéből is.

A könyv részben arról szól, a játékújságíróknak egy kicsit birkóznia kell az ipar játékfejlesztés oldalával is, hogy ezzel is jobban megértse azt, hogy hogyan készül egy videojáték. Ha többre vagytok kíváncsiak, akkor elolvashatjátok Evangelho blogbejegyzését a projekttel kapcsolatban.

Amíg meg nem érkezik ez a remekmű, addig itt van nektek egy örök klasszikus. 10/10 Would play.

Mit szóltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)