Hirdetés

Jön az Age of Wonders 4, visszatérünk a fantasy műfajhoz

|

A sci-fi-kikacsintás után számozott résszel bővül az Age of Wonders franchise.

Hirdetés

Már több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Heroes of Might & Magic nagy riválisának tartott Age of Wonders széria, amely végig igyekezett a fantasy műfaján belül mozogni, egészen a 2019-ben megjelent Age of Wonders: Planetfallig, amellyel a Triumph Studios elmozdította a sci-fi felé a 4X típusú, körökre osztott stratégiát (a projekt ezért is kapott számozás helyett alcímet). 

A fejlesztőcsapat azonban a pár évvel ezelőtti kitérő után készen áll arra, hogy visszatérjen a gyökerekhez, és a Paradox Interactive-val a háta mögött bejelentette az Age of Wonders 4-et.

Hirdetés

A készítők azt ígérik, hogy az Age of Wonders 4 új szintre emeli a sorozat ikonikussá vált  birodalomépítését és hadviselését, és mindezt a hagyományosabb fantasy környezetben élhetjük majd át. Azt is kikötötték, hogy egy 4X-címhez képest magas szintű történetmesélésben lesz részünk az új eseményrendszernek köszönhetően, a testreszabható birodalmak pedig végtelenül újraélhető élményt nyújtanak, ahol minden játék egy új fejezettel bővíti a folyamatosan növekvő sagánkat.

Nagy szavak, de pár hónapot még várnunk kell arra, hogy megvizsgálhassuk a valóságtartalmukat - a bejelentő trailer is inkább a játék hangulatából ad ízelítőt, de mutat egy kicsit a játékmenetből is. 

Az Age of Wonders 4 várhatóan május 2-án fog megjelenni PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)