Hirdetés

Mikor jönnek a PS3 és Xbox 360 emulátorok PC-re?

|

Előbb-utóbb elkerülhetetlenül befutnak majd azok a programok, melyekkel képesek leszünk PC-n futtatni az előző generációs gépekre készült játékokat.

Hirdetés

Sokan szeretnek emulátorral játszani. Vannak azok a klasszikus PlayStation 1, PlayStation 2, Gamecube stb. címek melyekre mindnyájan jóleső nosztalgiával emlékszünk vissza, és melyeket sokan emulátorokon keresztül játszanak újra. Kényelmesebb megoldás, mint leporolni a pincében pihenő masinát, plusz rengeteg új funkcióval is hozzájárulnak ezek a programok a játékélményhez. Ez mind remekül is hangzik, azt leszámítva, hogy ez nem teljesen legális.

Jelenleg többnyire retro játékok miatt kerülnek elő az emulátorok. Ebben az esetben még el lehet mondani, hogy már nem kaphatóak se a játékok, se a konzolok, így nem szenved kárt senki. De mi lesz ha megérkezik a PS3 és Xbox 360 emulátor? Tekintve, hogy a PC-k egyre erősebbek lesznek, szinte biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb érkeznek majd működő változatok. A Sony ennek biztosan nem fog örülni. Ők már készülnek egy olyan lehetőséggel, melynek köszönhetően PS3 játékokat játszhatunk majd az új konzolon. Mentegetőzési alap kihúzva.

Persze a többi konzolnál még mindig ott a visszafelé kompatibilitás hiányának problémája. Ha (vagyis inkább amikor) elkészül az Xbox 360 emulátor, reméljük, felkapja majd fejét a nagy M, és talál valami megoldást házon belül. Amiért felmerült a téma, az az, hogy a két előző konzol, emulátorai nagyot léptek előre a fejlődésben. Az X360-as projekt szépen halad, miközben a PS3 emulátor is képes már bootolni, ugyan komoly FPS gondokkal, de már nyitogatja szárnyait - számolt be a Kotaku az egyelőre még elég kicsi fejleményekről. Attól még valószínűleg évekre vagyunk, hogy teljes Xbox 360 vagy PlayStation 3 játékokat futtassunk PC-n, de látható, hogy ez a törekvés az újabb generáció megjelenésével sem hanyatlik. 

Felhasználói oldalon sincs minden startra készen. Jelenleg az átlag PC-k azzal is csak nehezen birkóznak meg, hogy GameCube vagy PS2-es címeket rendesen futtassanak. Ugyanakkor ez a szürke zóna rengeteg kérdést felvet, és persze ennek kapcsán arról is érdemes lenne többet beszélni, hogy a jelenleg szárnyait próbálgató felhő alapú visszafelé kompatibilitás mennyire nyújt konkrét megoldást. Mert hiába legális valami, ha a felhasználó nem kap sem valódi szabadságot, sem valódi minőséget, és a nagy lehetősége csak annyi, hogy újra megvehet valamit digitálisan, ami már egyszer dobozos formában megvan neki. Ti mit gondoltok, mi lenne optimális megoldás mindenki számára?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)