Hirdetés

Jóval felhasználóbarátabb lett az Xbox másolásvédelmi rendszere

|

Régen követelt változtatást hozott az Xbox legutóbbi frissítése.

Hirdetés

A Microsoftnál folyamatosan dolgoznak az Xbox-konzolok szoftveres finomhangolásán, melynek keretében már javában zajlik operációs rendszer új kezelőfelületének tesztelése is. A gépek legutóbbi frissítése ugyan még nem ezt hozta el, cserébe viszont egy olyan változtatást rejtett, amelynek őszintén örülhetünk.

A szeptember 6-án kiadott update hivatalos leírásában furcsa módon egyáltalán nem szerepel, de az új verzió végre megszabadít a DRM (Digital Rights Management, lényegében másolásvédelem) online ellenőrzési kötelezettségétől az Xbox One lemezek esetében.

Hirdetés

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy már nem kell mindenáron az internetre csatlakoznunk, ha el akarunk indítani egy előző generációs lemezes játékot. Mivel a Microsoft nem látta fontosnak feltüntetni a változtatást, végül az Xbox-hírekben utazó Idle Slothnak kellett kiszúrnia, akinek a Twitter-posztjához hozzászólva maga Eden Marie, az Xbox vezető mérnöke is megerősítette a dolgot:

"Igen, ez a 2206-os frissítés óta igaz. Megvizsgáltuk az adatokat a Series X|S megjelenése óta, és megállapítottuk, hogy az Xbox One lemezeknél az esetek túlnyomó többségében nincs szükség az online kompatibilitás ellenőrzésére. Egyes játékokat viszont a telepítés után még mindig szükséges lehet online frissíteni a legjobb élmény biztosítása érdekében."

- írta Marie a mikroblogon. A Microsoft lépése nemcsak az életünket teszi könnyebbé, de a játékok megőrzése szempontjából is remek hír, hiszen akkor is biztosítja a lemezeink használhatóságát, ha esetleg lekapcsolják az Xbox-szervereket. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ez nem áll fenn az olyan játékok esetében, amelyeknél a korong nem tartalmazza a teljes programot, hiszen ezeknél legalább a telepítéshez elengedhetetlen az online kapcsolat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)