Hirdetés

Ezért futna a Mad Maxnél rosszabbul a Just Cause 3?

|

Sokan nem értették, miért lehet ekkora különbség a Just Cause 3 és a Mad Max teljesítménye között, így az Avalanche elárulta, mit változtattak a grafikus motoron.

Hirdetés

A Just Cause 3 közössége nem igazán értette, miért nem fut igazán jól az Avalanche legújabb játéka annak ellenére, hogy a néhány hónappal korábban elrajtolt Mad Max-szel nem volt ilyen probléma. A fejlesztők adtak egy kis magyarázatot a teljesítménykülönbségre.

Mint kiderült, a Mad Max esetében az Avalanche motor egy teljesen más változatát használták, aminek elsősorban a fényeffektekre volt hatása. Az előző generációs konzolokon csak pontszerű fényforrásokat tudtak használni, ráadásul a korábbi motor nem tudta kezelni az áttetsző tárgyakat sem. A Mad Max poszt-apokaliptikus sivatagában ez még elment, viszont a Just Cause 3-hoz már egy újfajta megoldást vezettek be. Ez nem csak az áttetszőséget tette lehetővé, hanem az Avalanche egyik saját élsimítási megoldása is csak az új világítással működik.

Emellett a CPU-terhelést is nagyban sikerült lecsökkenteniük a Just Cause 3-ban használt megoldással, amire szükség is van, mivel Rico kalandjai közben sokkal több minden történik egyszerre a képernyőn, mint a Mad Maxben, ráadásul a Havok fizikai motor is elég processzorigényes. A két világítási rendszer közötti különbségekről egyébként egy rendkívül részletes prezentációt is megosztottak a fejlesztők, ezt itt tudjátok megnézni, bár az nem derül ki belőle, a rengeteg jó tulajdonsága ellenére miért lett mégis rosszabb a teljesítmény. Az Avalanche azt reméli, hogy a jövőben bekerülő SLI- és Crossfire-támogatásnak hála jobban fut majd a Just Cause 3, de amíg be nem kerül ez az opció, ezzel kapcsolatban csak találgatni tudunk.

Nálatok hogy fut a legújabb Just Cause?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)