Hirdetés

Két éven belül eltűnhetnek a tört játékok

|

Panaszkodnak az egyik legnagyobb cracker csapat tagjai, hogy a Denuvo megoldása miatt túl nehéz lett feltörni a játékokat. Ha még tovább fejlődik, lehet, hogy teljesen megszűnik a warez.

Hirdetés

Aki járatos warezos körökben, az most valószínűleg egyből rávágja, hogy "nincs feltörhetetlen védelem". A SecuROM-mal annak idején sokáig küzdöttek a releaserek, és több bosszúságot okozott a tisztességes vásárlóknak, mint azoknak, akik illegálisan szerezték be a játékokat.

Tavaly viszont megjelent a Denuvo, amit a Dragon Age: Inquisition esetében egy hónapig tartott feltörni, a Lords of the Fallennél pedig majdnem egy év kellett hozzá. A megoldást azóta továbbfejlesztették, minek köszönhetően mind a mai napig csak a tisztességes játékosok játszhatnak a FIFA 16-tal és a Just Cause 3-mal PC-n, és lehet, hogy ez végleg így is marad.

A játékok feltörésével foglalkozók gyűjtőhelyén, a kínai 3DM fórumon most aggódnak. A fórum alapítója elmondta, hogy a Just Cause 3 feltörésének utolsó fázisa túl nehéz, és a törést készítő srác már majdnem feladta. Ő bátorította arra, hogy folytassa, mivel még mindig úgy gondolják, a játék feltörhető. Ennek ellenére úgy látja, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak, két éven belül nem lesz feltört játék. Azért ha ezt a legnagyobb cracker fórum vezetője mondja, lehet, hogy van benne igazság.

A kalózkodás egy probléma, akárhogy is próbálják néhányan pozitív dolognak beállítani. Ha azokat a régiókat nézzük, ahol a játékosok azért nem vesznek játékot, mert anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak, ott a warez eltűnésével valószínűleg nem ugranak meg nagyon az első napi eladások, de a globális képet nézve már más a helyzet. Aki attól fél, így nem lesz lehetősége vásárlás előtt ingyen kipróbálni a játékokat (tudjuk, hogy a legtöbbeknél ez is csak egy kifogás, de most úgy teszünk, mintha nem az lenne), az biztos lehet benne, hogy a fejlesztők idővel kitalálnak valamit. Talán visszatérhetnek a demók is. Vagy olvassatok teszteket, az is segít.

A következő denuvós játék a Rise of the Tomb Raider lesz. Meglátjuk, azzal mennyire gyűlik meg a releaserek baja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)