Hirdetés

Just Cause 3 - leáll a multis mod fejlesztése, de ennek csak örülhetünk

|

Az Avalanche megkeresése után határozatlan időre leállították a rajongók a Just Cause 3 többjátékos modjának készítését, de szerencsére nem a stúdió jogi csapata keménykedett.

Hirdetés

Kicsit túlozva ugyan, de az az ökölszabály áll a játékiparban, hogy egy játék fejlesztési idejét megduplázza, ha online többjátékos módot is szeretnének bele a készítők, így nem meglepő, hogy a Just Cause 3-ból kimaradt ez a feature. Egy az Avalanche támogatásával készülő moddal segítettek is lelkes rajongók, de az határozatlan ideig a jelenlegi, kezdetleges állapotban marad.

Trix, vagy teljes nevén Cameron Foote, a mod vezető fejlesztője a JC-MP mod hivatalos fórumán osztotta meg a szomorú hírt a játékosokkal, de szerencsére üzenetét egy sokkal jobb hírrel folytathatta:

"Néhány hónappal ezelőtt egy olyan ajánlattal kerestek meg, amit nem tudtam visszautasítani: fejlesztőként csatlakozhatok az Avalanche Sweden csapatához, hogy jelenlegi és jövőbeli projekteken dolgozzak. Az Avalanche részeként sokat beépíthetek a jövőbeli játékaikba a dolgok közül, amiket a JC2-MP-ből ismertek és szerettek, de olyan magasságokat érhetek el eközben, amik egy mod esetében elképzelhetetlenek lettek volna. Sajnos az időbeli korlátaink miatt sem én, sem a csapat többi tagja nem tudja folytatni a JC3-MP-n való munkát, egyszerűen túl elfoglaltak vagyunk jelenleg" - írta Foote.

Így a csapat jövőbeli játékaiban nagy eséllyel láthatunk majd kooperatív, vagy esetleg PvP módokat is, de a megfogalmazás alapján az sem kizárt, hogy a Just Cause 3 is hivatalos többjátékos támogatást kap - főleg ha már ennyit dolgoztak a nem hivatalos projekten. Viszont a modder csapat ennek ellenére nem oszlik fel teljesen, a Just Cause 2-höz korábban kiadott modot továbbra is támogatják, ha új feature-öket nem is adnak hozzá. Zárásként Foote megköszönte azoknak a támogatását, akik játszottak valamelyik modjukkal, vagy éppen szervert üzemeltettek a segítségükkel.

Egyébként ez az egész azt is jelentheti, hogy az Avalanche nem csak PC-n, de konzolokon is beépíti a többjátékos módot a játékba, akár egy frissítéssel. Mondjuk előbb inkább a framerate problémákat oldják meg.

Ti elővennétek a Just Cause 3-at, ha kijönne egy hivatalos többjátékos mód?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)