Hirdetés

Just Cause 3 - Sky Fortress teszt - vadászgép leszek, és katona

|

Kevés játékot élvez az ember elejétől a végéig ugyanannyira. A Just Cause 3 ezek közé tartozik.

Hirdetés

Ritkán fordul elő, hogy miután minden küldetéssel végzett, minden összeszedni valót begyűjtött, a ranglistákon az összes, neki megfelelő helyezést is elérte, visszatér az elejére, mert a játékmenet annyira szórakoztató, hogy akkor is jól érzi magát, ha csak random dolgokkal üti el az időt. A Just Cause 3 egy kielégítően hosszú kampánnyal és rengeteg mellékes tennivalóval jelent meg; céltalanul vezetni vagy a tájban gyönyörködni ugyanolyan jó, mint rákötözni egy autót egy repülőre, ahhoz csatlakoztatni egy tehenet, majd az egészet belevezetni egy katonai támaszpontba. Miért ne?

Már az alapcsomaggal is maximálisan elégedettek voltunk, az Avalanche által kínált eszközök rengeteg lehetőséget adtak arra, hogy válogatott módokon érezzük jól magunkat Mediciben, és ezt még lehet fokozni: megjött az első DLC, a Sky Fortress, amely nem az új küldetések vagy a sztori miatt nagyon szórakoztató, hanem a továbbfejlesztett szárnyas ruhának köszönhetően: gyakorlatilag vadászgépet (vagy Vasembert) csinál Ricóból. Soha nem akartam még ennyire, hogy az Avalanche szuperhősös játékot készítsen, pedig már az alapjáték befejezése után is ez volt az első gondolatom.

Rico Stark

A DLC középpontjában a szárnyas ruha továbbfejlesztett, bavariummal (ez ugye az a nyersanyag; felhasználásával nagyon durva pusztításra képes fegyvereket lehet barkácsolni) felturbózott változata áll. Ahogy elkezdjük az első küldetést, megkapjuk az új, viselkedésében félig-meddig egy jetpackhez hasonlító felszerelést. Elrugaszkodhatunk a földről (vagy akár a vízből, ezért achievement vagy trófea is jár), és a boostereket használva egyre feljebb és feljebb repülhetünk. Hasznos a beépített gépágyú, valamint a rakétavető is: tekintve, hogy bavariumból készültek, nagyon erősek. Még a boostolás ellenére sem tudunk gyorsabban haladni, mint mondjuk egy repülővel, így azt nem váltja ki, de szárnyas ruhával repkedni nagy élmény - az alapjátékban is volt, most ez fokozódik.

Még nem éden

Egy nagyon rövid, alig pár órás küldetésszál is társul a rakétaruha mellé. Az égen megjelenik egy hatalmas, anyahajószerű lebegő objektum, amely drónokat hordoz. A drónok elkezdenek fúrni, nem törődve azzal, hogy mi lesz Medici lakosaival; bavariumot akarnak bányászni minden áron. Feladatunk lényegében az, hogy elfoglaljuk az égi erődöt (értsd: leromboljunk rajta mindent, ami egy kicsit is piros), illetve megtisztítsunk két földi helyszínt, ahol bányászat folyik, majd konfrontálódjunk az egészet irányító Eden vállalat illetékesével. Van benne egy pici csavar, azt nem lövöm le; jópofa, de nem szignifikáns. Ahogy megvagyunk, kapunk lehívható társnak egy drónt, aki velünk repül, és automatikusan tüzel, illetve szerezhetünk bavariummal hajtott gépfegyvert is. Ezután négy új kihívás vár minket: háromban karikákon kell átrepülni, az új szárnyas ruhát használva, egy pedig azzal bíz meg, hogy minél több drónt elpusztítsunk a megadott idő alatt. A felszerelést feljavítani ezek teljesítésével tudjuk. 

Ha az ár-érték arányt nézzük, a Sky Fortress megéri a pénzét: a fő küldetéssorozat rövid, de nagyon élvezetes, ahogy az erőd körül repkedünk, a kihívásokkal még a gyakorlott játékosok is elszöszölhetnek egy darabig, a szárnyas ruha upgrade pedig még nagyobb mókává teszi a tombolást Mediciben.

Just Cause 3 - Sky Fortress
Az ég megvolt, jön a föld és a víz
Ami tetszett
  • teljes Vasember-feeling
  • drón háziállat
  • élvezetes küldetések
Ami nem tetszett
  • érdektelen sztori
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)