Hirdetés

Just Dance 2021 teszt - ne csinálj mást, csak rázd!

|

Forradalmi újítások nélkül érkezett a Just Dance széria újabb része, de legalább segít, hogy ne váljunk teljesen cseppfolyóssá a karanténban.

Hirdetés

2009-ben ünnepelte tizedik születésnapját a Ubisoft táncjáték-szériája, aminek óriási szerepe volt abban, hogy a játékkonzolok, elsősorban a Kinecttel kiegészített Xbox 360 már nem csak a gamerek, hanem az alkalmi játékosok nappalijába is beszivárogtak. Azt, hogy mennyire nem a hardcore, a konzolgenerációk váltását aktívan követő közönségnek szól, remekül mutatja, hogy a 2018-as rész még megjelent a Microsoft két generációval korábbi konzoljára is, sőt, a Wiit is csak 2019-ben engedték el. Persze ezek a változatok nem voltak egy szinten az újabb gépekre készültekkel, de láthatóan megérte őket megcsinálni.

A Just Dance 2021-hez viszont már egy PS4, egy PS5, egy Xbox One, egy Xbox Series konzol, egy Switch, vagy egy Stadia-képes masina kell (a mozdulatokat követő irányítóeszköznek megteszi egy okostelefon is akár, nem kell feltétlenül kamera vagy egyéb kiegészítő). A régi konzolok eddig sem fogták vissza a fejlesztőket, de most akár oda is vághattak volna valami nagy újítással - ugyanakkor az is igaz, hogy ebből a koncepcióból sokkal többet már nem lehet kihozni, és az új generációs hardverek sem nyújtanak semmilyen előnyt a játék szempontjából, hacsak azt nem, hogy az animációk egy kicsit simábbak, a vonalak meg egy leheletnyit élesebbek.

Hirdetés

Nem táncolsz jobban, mint én

Az alapcsomag szokás szerint tartalmaz néhány slágert, szám szerint kb. negyvenet, amik között vegyesen találunk az elmúlt évek legnépszerűbbjeiből és klasszikusokból (de azért főleg előbbiekből): van például Dance Monkey, a Don't Start Now Dua Lipától, a Senorita Shawn Mendestől és Camilla Cabellótól, a Blinding Lights The Weekndtől, de befért a Bailando, egy Samba de Janeiro és egy In The Navy feldolgozás is. Akinek ez nem elég (és félő, hogy keveseknek lesz elég), továbbra is bővítheti a felhozatalt a Just Dance Ultimate előfizetéssel, ami több száz dalt tartalmaz.

A gyerekeknek szóló Kids Mode könnyebb koreográfiákkal szolgál, amiben a kicsik nyolc lazább dalra rázhatják. Ha nem tudnánk választani, a Quick Play mód random bedob egy számot, így akár új dalokat is megismerhetünk, amiket amúgy lehet, hogy el sem indítanánk.

A táncolás eleve segít, hogy fittek maradjunk a karanténban, ami most, hogy az edzőtermek sincsenek nyitva, különösen nehéz, de a Sweat Mode-ban kimondottan a zsírégetésé a főszerep, úgyhogy ha valami olyan játékot kerestek, ami szórakoztatva mozgat meg, ez remek választás lehet. A kompetitív World Dance Floor pedig azoknak szól, akik online is megmérettetnének másokkal.

Táncot járok, folyton csak lépek

Ugyanakkor - és ez valószínűleg a sorozatot évről évre követőknek nem lesz nagy újdonság - hacsak a számok láttán nem érzitek úgy, hogy mindenképp ez kell nektek, olcsóbban hozzájuthattok korábbi részekhez. A Just Dance Unlimited teljes kínálata ugyan csak a legfrissebb résszel érhető el, de mindössze néhány számot kell nélkülözni, ha a JD 2020-nál maradnátok, ráadásul az a helyzet, hogy az élmény csak előfizetéssel teljes, különben hamar ráunhatunk arra a 10 dalra, ami tényleg jó a felkínált 40-ből.

Just Dance 2021
Néhány dal miatt nem biztos, hogy érdemes ezt választani a tavalyi rész és egy évnyi Just Dance előfizetés helyett – ugyanannyiba kerül, de többet ér.
Ami tetszett
  • szórakoztató, mint mindig
  • segít mozogni a karanténban
Ami nem tetszett
  • hiányoznak belőle érdemi újítások
  • az árát nem igazán éri meg
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)