Hirdetés

Kalózos buli, a Beyond para és a GTA Online tragédiája - mi történt a héten?

|

Ezen a héten rengeteg vita, egy kalózos buli híre, és a PlayStation 4 magyar megjelenése is felrázta a gamer közösséget. És mennyi minden van még...

Hirdetés

In medias res vagyok kénytelen belevágni a dolgokba, mivel az elmúlt héten annyi minden történt, hogy lehetetlenség egy cikkben érdemben beszélni az összes fontos témáról. Ezért először is azt javasolnám, hogy tessék lelkiismeretesen végignyálazni a www.gamestar.hu/hirek oldalt, mert rengeteg csoda lakik arrafelé. 

Szóval akkor először is kezdjük a szolgálati közleményekkel: már csak pár napig szerezhető be a 2013/09-es GameStar magazin, amelyben a VIP kártya is helyet kapott. Szóval aki exkluzív klubtagságot szeretne most szerezni, villogni vele a golfklubban, első helyre kerülni a tornasorban, tovább élni néhány évvel, mint az olyanok, akiknek nincs Törzsvásárlói Kártyája, az azonnal fusson az újságoshoz. "Vegyetek GameStart!" - mondhatnám elcsépelt kocsmáros szófordulattal élve, de akkor holnap reggel senki sem fog emlékezni arra, hogy mit is mondtam ma este.

Aztán hamarosan itt a következő GameStar magazin is, amelyben Assassin's Creed II teljes játék, egy 14 napos PS Plus előfizetés, valamint  egy különleges ajánlat is vár titeket, katt ide a részletekért. És akkor még mindig maradok saját házunk táján, egy Assassin’s Creed IV Halloween buliba is meghívlak titeket, mivel ismét lesz GameNight. Ha esetleg valaki lemaradt volna az előző mókáról, akkor itt az összefoglaló (most még nagyobb party várható egyébként, király ajándékokkal):

Na jó, ennyit rólunk, váltsunk át a Los Santos-i hírekre. A GTA Online körül nem nyugszik a közvélemény. Annak ellenére, hogy a Grand Theft Auto V jobban fogyott az első három hétben, mint elődje egész élete során, a Rockstar csak nem bír a szerverekkel. Pénzük éppenséggel lenne rá, de úgy tűnik a vastag tárca is kevés helyrerakni a szervereket. Karakterek tűnnek el, csalási lehetőségek bukkannak fel. Könnyfakasztó dráma ez, de a Rockstar azért dobott egy csontot, az ínséges időkre. Szóval a Grand Theft Auto Online teszt a GSO-n talán jól mutatja vegyes érzéseinket a helyzettel kapcsolatban. Persze ha valóban megérkezne a PC-s verzió is, akkor lenne boldog mindenki, én is tudom, de azért még mindig azt gondolom, hogy az idei év egyik legnagyobb élményéről van szó, kár, hogy nem adtak bele még többet a kötelező első körnél a srácok.

Annak ellenére, hogy múlt héten, viszonylag problémamentesen (hallod ezt, kedves Rockstar?!) elstartolt a zárt és nyílt béta is, a Battlefield 4-ről még mindig özönlenek a hírek. Láthattuk például, hogy hogyan is fog teljesíteni a játék az Xbox One hardverén. Sokakat lehangolt a 360-as látvány, íme a reményük, bár Disorder nekem folyamatosan arról duruzsol, hogy még a next-gen látvány is csak lohol a PC után, szóval legyek már normális PC-s, ahelyett, hogy itt nyávogok (bár most éppen az Oculus Rift a kedvence, ilyen ez a fiú). A legtöbben unják már a Siege of Shanghai térképet, így a DICE ki is nyomott egy új játékmódot a szerverekre. Annyira bejön egyébként a közösségnek a next-gen háború, hogy már azt latolgatják, lehet-e eSport matéria a Battlefield 4. Nem lenne rossz ötlet. Bár én csak egy konzolos kecseg vagyok, mit tudhatom én.

Folytassuk Assassin’s Creed IV-gyel. Sokan féltek (velem együtt), hogy a nagy sandbox kalózkodás közben a fejlesztők megfeledkeznek a jövőben játszódó sztori szálról. Kiderült, hogy erről szó sincs, több tartalom vár majd a modern korban, mint eddig bármikor. Persze, a kalózkodás lesz a fókuszban: egy új DLC-t is bejelentettek már a játékhoz, pedig még meg sem jelent. Ráadásul a PlayStation rajongók egy plusz karakterrel is gazdagodnak majd. A hölgy már sokaknak ismerős lehet a PS Vita-s Assassin's Creed III: Liberationből. Már az előrendelés is megindult, hamarosan a GSO-n is érkezik egy egyedi ajánlat, szóval várjatok még a rendeléssel.

Amit nem kaphattok meg – legalább is egy darabig biztosan nem –, az a Half-Life 3. Tudom, hogy most összefolynak a betűk, ahogy könny szökik az ember szemébe, de a helyzet az, hogy a korábbi hírek (miszerint a nevet levédték már) nem csak azért bizonyultak hamisnak, mert a Portal 3 tűnt fel hirtelen a Half-Life 3 helyén, valószínűleg az soha nem is volt a listán. Pedig sokat dobhatna a Valve reputációján, remek húzócíme lehetne mondjuk a Steam Machinesnek. Ha már itt tartunk, a Valve kontroller is újra és újra a figyelem középpontjába kerül, persze nem biztos, hogy éppen úgy, ahogy mindenki remélné...

Elnézést. A Steam eladási lista élén egyébként a Bioshock Infinite csücsül, megjegyezném: okkal. A rajongók annyira rápörögtek az Irrational Games játékára, hogy már a folytatásért epekednek, viszont a fejlesztők nem akarják elsietni a dolgot. Elmondták, hogy lesz folytatás, csak nem biztos, hogy tőlük, de az is lehet, hogy igen. Ki tudja, ha még Ken Levine sem. Addig is marad nekünk a Burial at Sea, amiről kikerültek az achievementek és a sztori első öt perce, rá vagyok pörögve szépen, ahogy egyébként a next-gen Cyberpunk 2077-re, a The Amazing Spider-Man 2-re, a Deep Down-ra, vagy éppen a Resident Evil 7-re, ha már itt tartunk. És mondhatnám a Dead Rising 3-at is, és ilyenkor örülök, hogy nem vagyok német, mert ott most annyira nem kellemes zombivadásznak lenni.

A hét egyik legnagyobb szenzációja természetesen a Beyond: Two Souls megjelenése volt. Mi is remegve vártuk a pillanatot Daevvel, le is teszteltük nektek brutális gyorsasággal, ráadásul a következő GameStar magazinban sokkal részletesebben mesélünk majd el mindent, ami tudható. David Cage egyébként meg volt sértődve, amiért a nemzetközi sajtó sokkal szigorúbb volt, szerinte ne mi döntsük már el, hogy mi számít játéknak. Akár interaktív mozi, akár játék, a Beyondot érdemes kipróbálni. Ha esetleg nem rendelkeztek a futtatásához szükséges PS3-mal, tartsatok velünk, és GameStart műsorunkon kövessétek végig ti is Jodie sorsát. Ha pedig felmerülne közben, hogy „jaj, de jó is ez a Sony konzol, vajon mikor jelenik majd meg a PlayStation 4?", akkor jó hírem van, ami már hivatalos: itt a PlayStation 4 magyar megjelenése és ára.

Nem csak a Beyond: Two Souls akadt kezeink közé, az F1 2013 is megjárta a GS szerkesztők asztalát. Szintén felpörögtünk az Amnesia fejlesztőinek új játékától, a SOMA-tól, ami meglehetősen parásnak tűnik, én legalábbis beraktam a monitoromat a hűtőbe miután megnéztem az előzetest. Aztán egy kis Hearthstone-nal is izgattuk a közhangulatot, amivel kapcsolatban rengeteg nyereményjátékot indítottunk, Sirius is bemutatta nektek egy két órás adás keretében. Mocsy szerint pedig most az egyik legizgalmasabb cím a Panzer General Online, még bétakulcsot is nyerhettek tőle. Ráadásul még Angry Birds film is lesz, hogy örüljön a kis szívünk.

Most már akkor jöjjön, aminek jönnie kell, szépen emeljétek és ürítsétek poharatokat, és szóljon hangosan a dáridó: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)