Hirdetés

Kamera a képedben

|

A messenger manapság teljesen integrálódott életünkben és a Windows-ba integrált, rendkívül népszerű chat programhoz a Microsoft egymás után dobja piacra az újabb és újabb webkamerákat. Íme a legújabb…

Hirdetés

A VX6000 egyértelműen a mamutcég eddigi legnagyobb dobása USB webkamera terén. Szorosan kötődik a Windows Live Messengerhez, ugyanakkor más chat programmal is remekül lehet használni.

Videózzunk!
Sokan használják arra a webkamerájukat, hogy videót vegyenek fel vele és ez a web kamera nagyszerűen megfelel ennek a célnak. A maga 1.3 megapixeles (1280*1024) HD videofelvételével és 5.0 megapixeles képfelbontásával a VX-6000 a legmagasabb felbontású webkamera, amit megvásárolhatunk. Sajnos ez nem vonatkozik a fejmozgást követő technológiára („face tracking”), erre ugyanis ezen az álomfelbontáson nem képes a kamera: csak 1024*768-ig lehetséges. A videofelvétel egyébként 30 FPS-re képes.
Alacsonyabb felbontáson viszont a face tracking egész jól követi a fejedet, miközben a kamerát chatelésre használod. Időnkét azért a szoftver kicsit túlzoomol, de összességében ezen a téren a kamera jól dolgozik.



Szélesvásznú, technicolor
A felvett film színei jó fényviszonyok segítségével gazdagok és élethűek. A kamera gyengébb fényforrásokkal is dolgozik, de a kép „hangyás lesz” és a színek sem stimmelnek. Igaz, sokakat ez nem zavar, örülnek, hogy egyáltalán működik a webkamera ilyen körülmények között is és ez a VX-6000-nek nem okoz problémát. Ha minden egyéb fényforrás ki van kapcsolva, csak a monitor fénye dolgozik, ez a kamera még akkor is reális teljesítményre képes.
A nagy látószögű objektív 71 fokra képes, ami nagyon szép teljesítmény, de főleg azok értékelik, akik szeretik, ha a környezetüket is felveszi a kamera, akik csak saját magukat akarják mutatni, azoknak zavaró lehet.

„Na, mondjál már valamit!” – „Valami…”
A kamerába épített mikrofon zajszűrővel rendelkezik, így nagyszerűen tudjuk használni erre a funkcióra is, nem kell külön headsetet használnunk. Egyedül az zavaró picit, hogy elég hangosan kell beszélnünk ahhoz, hogy beszélgető partnerünk jól halljon minket. Üvölteni azért szerencsére nem kell, így a mikrofon tökéletesen használható alternatíva.



LCD-re találták ki…
A kamerát érezhetően TFT és LCD monitorokra találták ki, mert azokra tudjuk a legkönnyebben felrakni a csatlakozó „karom” segítéségével (lásd a képen). CRT monitorral is lehet persze használni a VX-6000-et, de nem biztos, hogy ott a karom biztonságosan megtartja a masinát. Egyébként ezzel a csatlakozó mechanizmussal tudjuk azt is beállítani, hogy a kamera milyen szögben nézzen le ránk.

„Csitcset”
A kamera ára kicsit talán combos, ha nem a megfelelő helyen vásároljuk (27.600 Ft a legdrágább ár), viszont a google-n utánakeresve találtam egy olyan helyet, ahol 17.582 Ft.-ért is árulják. Más kamerákkal összehasonlítva ez nem is annyira vészes, ha az általa nyújtott szolgáltatásokat nézzük. Már csak azt kell eldöntened, hogy szeretsz-e annyira kamerázni, hogy megérje neked a befektetést…
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)