Hirdetés

Kapcsolatot találtak a loot boxok és a szerencsejáték-függőség között

|

Nem mintha eddig nem lett volna teljesen világos a helyzet.

Hirdetés

Egy új tanulmány, melyet brit tudósok bocsátottak ki, erős kapcsolatra mutat rá a szerencsejáték-függőség és a loot boxokra való költés között. A kutatás több érdekes információra is rámutat a videojátékokban költeni hajlandó játékosokkal kapcsolatban.

A loot boxok helyzete eddig sem volt könnyű, Belgium például már egy ideje illegálisnak nyilvánította, ezért például a belga játékosok már a FIFA Ultimate Teamben sem tudnak csomagokat vásárolni. Nem ez az ország azonban az egyetlen, többek között az Egyesült Államokban is láttunk már próbálkozást arra, hogy illegálissá tegyék a hasonló mechanikákat.

Hirdetés

Az új tanulmány szerint a videojátékokkal játszó gyerekek 40%-a már nyitott ki loot boxokat, arra viszont nem tér ki, hogy ezeknek mekkora része az előrehaladással szerzett, és mennyi az, amiért valódi pénzzel fizettek.

A kutatás rámutat továbbá arra is, hogy a fizetős tartalmak bevételének feléért a játékosok mindössze 5%-a felelős. Ez azt jelenti, hogy a fizető játékosok egy apró része hatalmas összegeket hajlandó kifizetni ezekért a digitális tartalmakért.

A brit tudósok arra is rávilágítottak, hogy a fiatalabb, alacsony iskolázottsággal rendelkező férfiak hajlamosabbak költeni. Közöttük az átlagos havi kiadás nagyjából 30 ezer forint, mely nagy összegnek számít egy olyan csoportban, ahol az átlagkereset is alacsony.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)