Hirdetés

Gamerek karácsonya - ezekkel a játékokkal hangolódj az ünnepre!

|

Hógolyózás a GTA Online-ban, Torbjörn Mikulás az Overwatchban, szánról potyogó bombák a Call of Duty: Modern Warfare-ben. Eljött a karácsony, mi pedig összeszedtünk néhány játékot, amivel hangulatba hozhatjátok magatokat.

Hirdetés

Ha a fa már áll, de a vacsora még nincs kész, valamivel muszáj elütni az időt. Vagy a családi este végén kicsit lazítani a gép előtt. Szerencsére a fejlesztők elláttak minket karácsonyi tartalommal, de érdemes lehet korábbi játékokhoz is visszanyúlni. Nézzétek végig karácsonyi listánkat, hátha megtaláljátok rajta a nektek való szórakozást.

Batman: Arkham Origins

Oké, kicsit erős kezdés. Nem nagyon kedves és nem is igazán a karácsonyé a főszerep benne, de tény, hogy a Batman: Arkham Origins az ünnepek idején játszódik, konkrétan karácsony estéjén. Akinek ocsmány gonoszok összeverésétől jön meg a hangulata, annak ez épp tökéletes lesz.

Call of Duty: Infinite Warfare - Genesis Holiday

Szerintem a Call of Duty: Modern Warfare Winter Crash pályájánál semmi nem lehet jobb, de azért érdemes lehet egy-két kört menni az Infinite Warfare Genesis mapjének ünnepi változatán, a Genesis Holidayen. Ezen kívül mindenki bónuszokat és karácsonyi testreszabási lehetőségeket kap, úgyhogy mindenképp érdemes belépni, lehetőleg minden nap, mert naponta más ajándék jár.

Call of Duty: Modern Warfare - Winter Crash

Nem tudom eldönteni, hogy a megbillent karácsonyfa, az égősorok, vagy a légicsapást hozó Mikulás-e a legjobb dolog a Winter Crash kapcsán (rá vagyok kattanva, tudom), de talán így, együtt teszik a Call of Duty 4 Crash-ének ünnepi változatát tökéletessé. Az ünnepekre már a Modern Warfare Remasteredbe is bekerült, sőt, saját playlistet is kapott, de aki nem vette még meg a felújított változatot, annak mindig ott lesz az eredeti. Csak a csalókat kell kerülgetni a publikus szervereken. 

Christmas Lemmings

Húsz évvel ezelőtt is voltak már fejlesztők, akik úgy gondolták, érdemes játékaikat ünnepi gúnyába öltöztetni. A technológia már ott tart, hogy az 1994-es Xmas Lemmingset böngészőből is játszhatjuk, és mondanunk sem kell, érdemes. Kicsit persze jobban fáj mikulásruhába öltöztetett lemmingeket felrobbantani, de mint az alapjátékban, úgy itt is a nagyobb jó érdekében kell veszniük. Nosztalgiázni vágyóknak kötelező.

Costume Quest - Grubbins on Ice

Az alapvetően halloweeni témájú Costume Questhez egy DLC jelent meg, ami egy karácsonyi fejezetet kínál új jelmezekkel és képességekkel. 

Dead Rising 4 - Stocking Stuffer Holiday Pack

Mintha nem volna az elég, hogy a Dead Rising 4 karácsony idején játszódik, a fejlesztők kiadtak még egy extra DLC-t is. A zombik manóknak, rénszarvasoknak, hó- és mézeskalács embereknek öltöztek, Frank pedig új fegyverekkel, mikulásként, szarvas-motoron terelheti át őket a másvilágra. Ezt főleg azoknak ajánljuk, akik nem érzik át annyira az ünnepet. HP például imádja, de ő ilyen grincs.

Destiny - The Dawning

A The Dawning egyaránt hozott olyan változásokat, amik nem tűnnek el az ünnepi szezon végeztével, és olyanokat, amik csak pár hétig maradnak. A Towerben ajándékcsomagokat nyitogathatunk, amik apróságokat adnak, de szerezhetünk maszkokat, festéseket is. Bár a Tower szépen fel lett díszítve, nem feltétlenül a karácsonyi tartalom miatt, hanem a sok egyéb újdonság miatt érdemes benézni.

Duke: Nuclear Winter

Ha a Lemmings nem áll közel a szívetekhez, talán a Duke Nukem 3D kiegészítője megfelelhet. 19 éve, szilveszter előtt egy nappal jelent meg a Nuclear Winter, amiben a Mikulás agyát a földönkívüliek kimossák, és nyilván csak Duke hozhatja helyre a dolgokat. Hősünk az Északi sarkra utazik, hogy megállítsa a piros ruhás öreget gonosz terve végrehajtásában. Megjelenésekor a rajongók nem fogadták jól (tekintve, hogy újrahasznosítja az eredeti játék pályáit), de így, közel húsz évvel később ezt talán el tudjuk nézni.

Fallout Shelter

Ha esetleg el kell utaznotok, és sem egy PC, sem egy konzol nincs a közeletekben, mobilos játékokban is találhattok ünnepi tartalmakat. Meg sem kíséreljük mindent felsorolni, viszont úgy gondoltuk, a Fallout Sheltert érdemes kiemelni. Dekorációk, öltözékek, ideiglenesen elérhető questek is jöttek, szóval minden olyan tartalom, ami egyébként is minden ünnepnél szokott, de most is figyeljetek oda, nehogy a bunkerlakóitok elhanyagolva érezzék magukat.

Final Fantasy XIV - Starlight Celebration

A Square Enix MMO-jában, mint sok más online játékban, szintén elkezdődött az ünneplés. Az idei Starlight Celebration során öltözékeket, bútorokat, díszeket szerezhetünk questek teljesítésével.

Gears of War 4 - Gearsmas

Nagyon sok skint és egy új játékmódot hozott a Gears of War 4 első Gearsmas eseménye. Öltözékeket és fegyverfestéseket gyűjthetünk Gearsmas Packek nyitogatásával, illetve hógolyókat lövöldözhetünk egymásra. 

Grand Theft Auto Online - Festive Surprise

San Andreasban ismét lehullott a hó, ami azt jelenti, hogy hógolyózhatunk, korlátozott ideig hülye ruhákat gyűjthetünk, és gyönyörködhetünk a Legion Square-en felállított fában. Lövöldözhetünk persze tüzijátékot is, anélkül nem igazi az ünnep. Mindenki, aki belép, kap egy lófejes maszkot, egy fehér vagy egy kék pizsamát, illetve egy rakás lőszert.

Guild Wars 2 - Wintersday

Új questek, tárgyak, fegyverek és dekorációk lepték el a Guild Wars 2 világát is. Divinity's Reach-szerte 30 árvának okozhatunk örömet csúnya zoknik, pulcsik vagy sapkák odaajándékozásával.

Heroes of the Storm - Winter Veil

A Blizzard nagyon szeretné, hogy sokat játsszunk a Heroes of the Stormmal. Aki 25 meccset megnyer, különleges portrét és mountot kap, de a Winter Veil 2016 vagy a Winter Veil Classic csomag megvásárlásával további tartalmak oldhatók fel.

Hitman - Holiday Hoarders

A szezon egyik legjobb karácsonyi frissítését az IO Interactive találta ki. A 47-es szerepében a párizsi kastélyba kell visszatérnünk, hogy ott két régi ismerőst, a Reszkessetek Betörők! két balfékjét intézzük el. Az ajándékcsomagokban hasznos eszközöket találhatunk, de vigyáznunk kell, nehogy a betörők nyissák ki őket előbb.

Jazz Jackrabbit: Holiday Hare

Még egy játék a '90-es évekből. A fantasztikus Jazz Jackrabbit két körben is kapott karácsonyi pályákat, egyszer '94-ben, egyszer pedig egy évvel később. Szerencsére ez is játszható már online.

Minecraft - Festive Mash-Up Pack 2016

Hógolyózás, karácsonyi textúrák, skinek járnak a Minecraft játékosainak.

Overcooked - The Festive Seasoning

A legjobb családi szórakozás kooperatívan Overcookedozni, ezt saját tapasztalatból állíthatom. Nincs meghittebb annál, mikor az egyik szülő azt ordítja, hogy "Miért nem hozod már a krumplit?", miközben a másik felkiált, hogy "Az istenit, rossz fazékba tettem a répát!". A fejlesztők nyolc ünnepi pályát tettek ingyenesen a játékba, valamint egy rénszarvas és egy hóember karaktert, és két új receptet, a pulykát és a ragut. A lángszóró szintén hasznos kellék. Móka, kacagás, pici agresszió. 

Overwatch - Winter Wonderland

Ezzel valószínűleg nem mondunk újat, de fut a Winter Wonderland esemény az Overwatchban. Mei saját játékmódot kapott (a skinje miatt nem mindenki boldog, erre a Blizzard is reagált), és a karakterekhez megszerezhetünk egy-egy ünnepi skint. Játsszatok vele nagyon sokat!

Planet Coaster - Winter Update

A nemrég megjelent Planet Coaster máris frissült, méghozzá két attrakcióval, számos dekorációval, küldetéssel, épülettel. Hiány van téli vidámparkokból, csak ti segíthettek ezen.

Pokémon GO

Mikulás sapkás Pikachut már most is lehet szerezni, viszon 25-étől nagyobb eséllyel kaparinthatunk meg kisded pokémonokat. Napi egy inkubátor is jár a PokéStopoknál.

Rainbow Six: Siege - Christmas Challenge

Ha a napokban Casual módban játszottatok a Siege-ben, 10-ből egy meccsben biztosan láttátok a chatben felbukkanni a "knife only?" kérdést. Ennek oka három kihívás: 10 késelés/ütés vagy kütyüvel ölés után egy Invisible Hat, 20 után Kapkan Santa fityegő, 30 után pedig egy fegyverskin jár. Ezeket a Ubisoft Club kihívásai között találjátok meg, aktiváljátok őket, ha szeretnétek megszerezni a fentieket.

RollerCoaster Tycoon World

A Planet Coaster riválisába is bekerült némi ünnepi tartalom, egész pontosan hat karácsonyi tárgy. A Whimsy téma szintén a legutóbbi frissítéssel jött, de ennek nincs sok köze a karácsonyhoz.

Saints Row: How the Saints Save Christmas

A Saints Row IV körülbelül egy óra hosszú DLC-jében ajtókat nyalogathatunk, találkozhatunk a mikulással, ajándékokat gyűjtögethetünk és persze lövöldözhetünk sokat. Egy pillanatig sem szakadunk ki a karácsonyi hangulatból, közben a sorozattól megszokott, néha bizarr poénokat élvezhetjük. Ha szeretnétek egy robotszarvast hátulról deaktiválni, ne hagyjátok ki.

Street Fighter V - 2016 Holiday Pack

A Street Fighter V megítélésének használna némi ingyenes tartalom, de a karácsonyi skineket is csak az kapja meg, aki hajlandó extát fizetni. A Holiday Packbe egy pálya is került még, de 5990 forint talán így is sok érte. Ezt döntsétek el ti.

Tom Clancy's The Division

Nem a legkedvesebb karácsonyi történet, de Manhattan feldíszített utcái nagyon hangulatosak. 

The Escapists - Santa's Sweatshop

Börtön helyett a mikulás gyárából, manóként kell megszöknünk a The Escapists ingyenes kiegészítőjében. Tavaly jelent meg, de érdemes lehet újra elővenni.

Viscera Cleanup Detail: Santa's Rampage

Nevetségesen olcsón, 1,24 euróért vásárolható meg a Viscera Cleanup Detail karácsonyi különkiadása. Nem gyerekeknek való; a Mikulás bedurvult és mészárlást rendezett, a mi feladatunk pedig feltakarítani utána. A maga módján vicces.

World of Warcraft - Feast of Winter Veil

Természetesen a WoW-ban is folyik az ünneplés, visszatért a szokásos Winter Veil, ami questeket, tárgyakat, mókás dolgokat hoz. A városokat kidíszítették.

Bónusz: Santa Claus in Trouble

Egy darabig minden évben, rituálisan végigjátszottam a Santa Claus in Trouble című, csodálatos, 3D-s platformert, ami ugyan rettenetesen idegesítő, de legalább a hangulatot eltalálták benne. Ha tényleg végképp nem tudtok mit játszani, próbáljátok ki ezt. Folytatása is van Santa Claus in Trouble Again néven.

Meglehet, hogy valami kimaradt, ezért segítsetek nekünk - ti milyen játékkal szeretitek a karácsonyi hangulatot megidézni?

Címkék: #karácsony
Platformok: PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)