Hirdetés

Kártevőt rejthetnek a Cyberpunk 2077 modjai

|

Már a CD Projekt Red is figyelmeztet, hogy nem árt vigyázni Night City otthoni barkácsolásával, a Cyberpunk 2077 modok nem veszélytelenek.

Hirdetés

A lelkes modderek nem sokat finnyáskodtak a Cyberpunk 2077 zötyögős indulásán, hiszen a közösség már most is számtalan átalakítással rukkolt elő a játékhoz. A viccesebbek közé tartozott például az, amelyikben a Keanu Reeves által megformált Johnny Silverhandet is ágyba vihettük, ám ezt azóta már le is lőtte a CD Projekt Red.  Most pedig ismét intézkedniük kell, ám sajnos egy kevésbé humoros fejlemény miatt.

Közösségi visszajelzések révén ugyanis tudomásukra jutott, hogy a Cyberpunk 2077 modjai és egyedi mentései komoly biztonsági kockázatot rejtenek. A rést a pajzson a játék által használt külső DLL fájlok jelentik, melyekbe titokban futtatható kódsorokat csempészhetnek ártó szándékú embertársaink (már amennyiben embertárs az ilyen).

Hirdetés

A CD Projekt Red a technikai támogatás Twitter-csatornáján most arra kéri a felhasználókat, hogy egyelőre tartózkodjanak az ismeretlen forrásból származó fájlok letöltésétől.

Arról nem szól a fáma, hogy pontosan mikor érkezik a javítás, de a fejlesztő a posztban és az Eurogamerhez eljuttatott közleményben is úgy fogalmazott, hogy "amilyen gyorsan csak lehet".

A problémára egyébként először a r/cyberpunkgame nevű subreddit január 30-án közzétett bejegyzése hívta fel a figyelmet, amiben már egy házilagos megoldást is javasol a szerző, ám ehhez a Cyber Engine Tweaks nevű program ismerete szükséges.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)