Hirdetés

A kék sárkány kinyírta Zeldát

|

Érdekes, sőt felettébb meghökkentő fejlemény, amit a 1UP hírei között olvashatunk: a Blue Dragon nevű konzolos RPG alaposan helybenhagyta Japánban az eladások terén a Zeldát. Hogy ez miért olyan meglepő? Nos, a Zelda a Nintendo Wii legerősebb, eddig legjobban eladott címe, a Blue Dragon pedig Xbox 360-as játék.

Hirdetés

Az egészben az a furcsa, hogy a japánokat eddig teljesen hidegen hagyta maga az Xbox 360 alapgép, a Nintendo Wii-ből viszont két nap alatt kétszer annyit adtak el, mint a Microsoft konzoljából. Úgy látszik, ezzel a játékkal kicsit megfordult a kocka, ugyanis a Blue Dragon a maga 80.000-es eladásával a 4. helyen tarolt, jócskán maga mögött hagyva a Zeldát.
Persze a Blue Dragon sikere nem véletlen: a játék Hironobu Sakaguchi, a Final Fantasy sorozat legendás fejlesztőjének és Akira Toriyama, a Dragonball rajzfilmek készítőjének közös munkája. A Blue Dragon egyébként ezzel nemcsak a Zeldát, hanem minden más Wii-s játékot is maga mögött hagyta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)