Hirdetés

Kelendő ajándék a videojáték - az Egyesült Királyságban

|

Gazdasági világválság ide vagy oda videojátékokat mindig is vettek az emberek. Ráadásul nem is keveset. Most következzen néhány szám egy megfelelő vásárlóerővel rendelkező régióról, mennyi játékot is adnak el hetente.

Hirdetés

 

Egy felmérés szerint az elmúlt héten összesen 2.978.493 darab játékot adtak el a szigetországban. Ráadásul ez az elképesztő szám csak a második helyhez volt elég, hiszen a Skyrim és a Modern Warfare 3 megjelenésének a hetében 3,289,421 darab játék talált gazdára.

Gondoljunk csak bele, hogy ez mekkora forgalmat jelent, nem csoda, hogy kiadók kiemelt figyelemmel kezelik ezt a területet. Olyan 60 millió lakosra jut ez az eladott mennyiség, mondjuk ennyi erővel nálunk el kellene adni heti szinten 500.000 darabot. Dolgoztam magyar forgalmazónál, higgyétek el a magyart piac a közelében sincs ezeknek a számoknak.


Emlékszem volt egy eset, amikor leadtuk a rendelésünket egy adott játékra, de a kiadó udvariasan visszaírt, hogy valami tévedés történt, elírtuk egy tizedes jeggyel a megrendelést. Égő arccal ugyan, de kénytelenek voltunk visszaírni, hogy sajnos a magyar piac csak ezt a picurka mennyiséget képes felvenni. Szerintetek miért alakult ki ez a helyzet? Fogyasztói szokások? Kalózkodás? Eltérő jövedelmviszonyok?


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)