Hirdetés

Kell attól félnünk, hogy a GTA VI-ban nem lesz egyjátékos mód?

|

Vajon a GTA Online sikere miatt a Rockstar is változtat korábbi tervein?

Hirdetés

A legfrissebb pletykák szerint 2023 környékén, tíz évvel a Grand Theft Auto V Xbox 360-as és PlayStation 3-as változatának megjelenése után érkezhet a folytatás. Ha nem lett volna annyira népszerű és jövedelmező a Grand Theft Auto Online, valószínűleg már a GTA VII-re készülnénk (a negyedik és ötödik rész megjelenése között öt év telt el, ez volt korábban a leghosszabb szünet), de a játékvilág sokat változott, és eléggé megérte, hogy a Rockstar North fejlesztői minden figyelmüket a multis játékra fordították.

2021 második felében érkezik majd a PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es változat, a jövőről minden bizonnyal csak ezt követően fognak részletesen beszélni. 

Hirdetés

Aki attól tart, hogy a GTA sosem lesz már olyan, mint "régen", ne aggódjon. A GQ korábban interjút készített a GTA Online két fejlesztőjével, Tarek Hamaddal és Scott Butcharddal, akik arról is szót ejtettek, hogy a jövőben az online mód is több egyjátékos tartalmat kaphat (ezt belengették a tavaly decemberi Cayo Perico Heist frissítéssel is), illetve hogy a későbbi GTA-projektekben szintén hangsúlyos lesz a történetmesélés.

Februárban a Take-Two ügyvezetője, Strauss Zelnick elmondta, a Rockstar továbbra is egy olyan kiadó marad, ami ütős egyjátékos, sztoriközpontú játékokat készít, és emellé nagy szabású többjátékos élményeket is kínál - mindkettőre képes, nem kell választani köztük. Így tehát nincs okunk attól tartani, hogy nem lesz többé hagyományos GTA, vagy hogy kevesebbet kapunk, mint eddig.

A játékiparban egyébként megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy a kiadók ingyen kínálják többjátékos, AAA-minőségű játékaikat - a Ubisoft elkötelezte magát emellett, és nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Rockstar is erre az útra lép, de mivel a GTA V a mai napig őrülten fogy, lehet, hogy számukra a jövőben is kifizetődőbb lesz a nagy játék mellé csapni az online spin-offot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)