Hirdetés

Kellemetlen meglepetés éri azt, aki a PS4 után PS5-ön folytatná a Doom Eternal végigjátszását

|

Finoman szólva sem tökéletes, ahogy a Sony a játékok generációs frissítéseit kezeli, egyebek mellett a mentések exportálásával is megszenvednek a fejlesztők.

Hirdetés

Nemrég hatalmas üdvrivalgások közepette kiadta a Bethesda a Doom Eternal PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es verzióit, amelyeket futtatva többféle grafikai beállítás közül is választhatunk. Egyúttal azonban légy is került a levesbe, nem mindenkinek lehet felhőtlen az öröme.

Aki ugyanis szeretné PS4-es mentéseit átvinni az új verzióra, annak erre esélye sincs. A Bethesda a jelek szerint nem tudott vagy nem akart megoldást találni a régóta fennálló problémára, magyarán ha élvezni szeretnénk a részletgazdagabb látványt, és megemelt fps-számot, akkor PS5-ön elölről kell kezdenünk a játékot.

Hirdetés

Azt azért érdemes hozzátenni a történtekhez, hogy eddig kevés stúdiónak sikerült elegánsan megoldania a mentések átvitelét. A Final Fantasy VII Remake esetében egy külön konvertálási eljáráson kell végigmenni az eredményeink kimenekítéséhez, és a Marvel's Avengers játékosok sem jártak jobban. Ez mondjuk nem menti fel a Bethesdát, mert előbbi esetben legalább a vásárló eldöntheti, hogy vállalja-e a szenvedést vagy sem.

A mentésexportálás hiánya egyébként csak egy kisebb bosszúság, ahhoz képest, hogy sokan játszani sem tudtak az új változattal. A PS5 frissítés megjelenésekor rengetegen tapasztalták, hogy a frissítési folyamat elakadt, és a Doom Eternal teljesen lezárt. Ezt legalább azóta orvosolták.

Mindezek ellenére azért a PlayStation 5-ös verziónak megvannak az előnyei: ray tracinggel együtt is képes 1800p/60 fps-sel fut a Doom Eternal, sőt az utóbbi értéket 120-ig tud felvinni a performance mode. Az új verzióban még 4K-s beállítási lehetőség is van, amit még mindig 60 képkockát jelent másodpercenként az új konzolon. A mentéssel kapcsolatos problémáktól eltekintve ez azért jól hangzik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)