Hirdetés

Kellemetlen meglepetést rejtettek a Ghostwire: Tokyo PC-s frissítésébe

|

A Bethesda titokban csempészte bele a játékba a hírhedt másolásvédelmet.

Hirdetés

A The Evil Within 1-2 mögött álló Tango Gameworks egy parás és különleges harcrendszerrel rendelkező akció-kalandjátékkal jelentkezett tavaly márciusban, de a Ghostwire: Tokyo csak PC-re és PS5-re jelent meg akkor, és csak egy évvel később válhatott elérhetővé Xbox Series X/S-re is (akkor viszont egyből be is került a Game Passba, hiszen a Bethesda már a Microsoft tulajdonában van). 

A fejlesztők a korábbi platformokról sem feledkeztek meg, a PC-s és PS5-ös változatok is megkapták az Xbox verzió mellé kiadott Spider's Thread update újdonságait (például egy új játékmódot), viszont a frissítés egy olyan elemet is tartalmazott, amire nem voltak felkészülve a játékosok.

Hirdetés

A Bethesda hivatalosan nem kommunikált róla, de a DSO Gaming kiszúrta, hogy a PC-s Spider's Thread update nemcsak új tartalmakat hozott magával, hanem aktiválta a Denuvót is, amely azóta a játék steames adatlapján is feltüntetésre került. 

Ezt a másolásvédelmet kifejezetten arra találták ki, hogy az eladások szempontjából a legkritikusabb időszakot, a megjelenés utáni első heteket/hónapokat kibírja a játék anélkül, hogy a kalózok feltörnék, de egy évvel később aligha van bármi értelme, ráadásul többször is előfordult, hogy a Denuvo negatív hatással volt a teljesítményre, szóval nem csak pozitív hozadékai vannak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Redfall steames adatlapja alapján ezt a Bethesda játékot is Denuvo fogja védeni, és valószínűleg nem marad ki a szeptemberben érkező Starfieldből sem, bár annál még nincs feltüntetve. Ezzel szemben a Capcom a népharagnak engedve pár napja szedte ki a védelmet a Resident Evil Village-ből, miután sikerült megkerülni azt. A Denuvo mögött álló Irdeto egyébként az illegális másolatok után az emulátorokat nézte ki magának új ellenfélként, amiről könyvet is jelentetett meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)