Hirdetés

Képeket fertőző JPEG vírus

|

Avagy a hülyeség határtalan. A McAfee antivírus csoportjának küldték be a Perrun nevű vírust, ami JPEG képeket fertőz meg. Persze a fél világ a feje tetején áll, pedig csak el kéne olvasni az AVERT csoport eredeti sajtónyilatkozát, amelyből kiderül, hogy a vírus egy futtatható EXE fájlban érkezik, jól befészkeli magát a gépbe, majd onnan hozzáirogat dolgokat a JPEG-ekhez. Ettől azonban a JPEG-ek nem lesznek hirtelen futtatható fájlok, a fertőzéshez bizony szükség van az EXE-re is. Szóval a gáz nem az, hogy félpercen belül tele lesz az internet fertőzött JPEG-ekkel, amik szétfertőzik a világot, mert ez – egyelőre – lehetetlen. Hanem az, hogy az antivirus progiknak ezentúl nem elég csak a futtatható állományokat átnézni. Na bumm!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)