Hirdetés

Két szédületes rekordot is megdöntött a Steam

|

Rengetegen játszottak egyszerre és még többen tartózkodtak a Valve digitális disztribúciós platformján.

Hirdetés

Amikor 2003. szeptember 12-én elrajtolt, kevesen fogadtak volna a Steam sikerére, a Valve viszont mindent arra megérzésre tett fel, hogy az évtizedeken át dobozos terjesztésre kondicionált játékosokat meg lehet győzni a digitális vásárlás előnyeiről. Igaz, az egyik legtöbbet hangoztatott érvről, mely szerint a lemezgyártás, a csomagolás, a raktározás és a szállítás költségeitől megszabadulva biztosan olcsóbbak lesznek a játékok, hamar kiderült, hogy mese habbal.

Gabe Newellék számítása mégis bejött; most, 19 évvel később ott tartunk, hogy már csak a felhasználók kisebbik, folyamatosan csökkenő hányada részesíti előnyben a dobozos kiadást, a legtöbben inkább digitálisan vásárolnak. Sőt, a játékok zöme eleve nem jelenik meg kézzelfogható adathordozón.

Hirdetés

Mindeközben a Steam piacvezetővé vált a maga területén, akkora előnyre téve szert, ami még a játékokat rendszeresen elajándékozó, és ideiglenes vagy állandó exkluzivitással is megpróbálkozó Epic Games számára is behozhatatlannak tűnik, a többi szereplőről nem is beszélve. Oka van annak is, hogy a konkurencia látogatottságáról és az őket felkereső gamerek aktivitásáról csak elvétve közölnek adatokat, ezzel ellentétben a Steam kapcsán meglehetősen gyakran értesülünk újabb és újabb rekordokról.

Január 7-én, azaz szombaton az egyazon pillanatban a Steambe bejelentkezett felhasználók száma meghaladta a 32 milliót, miközben egyszerre 10 milliónál is többen voltak épp valamelyik játékban a sok ezer közül. Erről, ahogy fent is láthatjátok, a SteamDB rögvest beszámolt a Twitteren, de hamarosan újabb posztra lesz szükség, mivel időközben 33 078 963 felhasználóval új, a tegnapit is túlszárnyaló rekord született. Ugyanígy elbúcsúztatta az előző csúcsot (10 082 055) a mai, 10 284 568 fős játékosszám is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Szokás szerint a platform évek óta nagy népszerűségnek örvendő címei vezették a toplistát az elmúlt 24 órában, de ott találjuk az élbolyban az Among Us zavarba ejtően sikeres kacsás klónját és egy animált háttérképek készítésére tervezett alkalmazást is.

  1. Counter-Strike: Global Offensive
  2. Dota 2
  3. Goose Goose Duck
  4. PUBG: BATTLEGROUNDS
  5. Apex Legends
  6. Lost Ark
  7. Grand Theft Auto V
  8. Rust
  9. Call of Duty: Modern Warfare II | Warzone 2.0
  10. Wallpaper Engine

Ti játszottatok valamelyikkel ezek közül az elmúlt napokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)