Hirdetés

Kétéves a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S, szerinted melyik a jobb választás?

|

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szavazz és írd meg kommentben is!

Hirdetés

Sokan várták izgatottan 2020 novemberét, ugyanis mindössze két nap különbséggel debütált az Xbox Series X és Series S géppáros (november 10-én), valamint a lemezmeghajtóval és anélkül is forgalmazott PlayStation 5 (november 12-én), és ezzel kezdetét vette a kilencedik konzolgeneráció, valamint újraindult a verseny a Sony és a Microsoft között, amiben egyébként nevető harmadikként épp a Nintendo áll nyerésre a Switchcsel.

Az elmúlt 24 hónapban a PlayStationnek és az Xboxnak is voltak jobb és rosszabb időszakai: a kékek több és jobb nyitócímmel indítottak, a stúdióik kisebb-nagyobb szünetekkel azóta is rendületlenül pumpálják ki magukból az exkluzívokat, miközben a zöldek játékkínálata csak 2021 második felében javult számottevően, aztán erre az évre megint elfogyott a lendület. 2023 már áttörést hozhat, de majd térjünk vissza egy év múlva.

Hirdetés

Mindenesetre Microsoft ebben a generációban is folytatta a Game Passre, és azon keresztül a PC, valamint a mobilplatformok meghódítására épülő stratégiáját, amiben fontos szerepet szán a Bethesda stúdióinak, illetve majd az Activisionnek Blizzardnak és a Kingnek is, feltéve, hogy összejön az üzlet. Természetesen a Sony sem tétlenkedett, hiszen megvette a Bungie-t és még pár további stúdiót, ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy szolgáltatásalapú, multiplayer játékokkal is foglalkozni kíván a filmszerű akció-kalandok mellett, amelyek a PlayStation konzolok vonzerejét adják. Ám míg ez egyelőre még a jövő zenéje, addig az egyre erőteljesebb nyitás a PC felé, valamint a PlayStation Plus megújítása már a jelen.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Mindkét gyártó kilencedik generációs konzoljai mellett szólnak érvek, de annak eldöntését, hogy melyik a jobb választás, rátok bízzuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)