Hirdetés

Kétmillió Batman: Arkham Asylum talált már gazdára

|

Bruce Wayne alteregójának története a legsikeresebb DC Comics adaptáció filmként és játékként egyaránt.

Hirdetés

A Los Angeles Times online kiadása egy nagyobb lélegzetű írásban foglalkozik a Warner birtokolta DC Comics élén lezajlott változásokkal.



Külön kiemeli, hogy Batman bizonyult eddig a legnépszerűbb, legtöbb pénzt hozó hősnek a portfolióból. A legutóbbi, Chrishtopher Nolan rendezte The Dark Knight csak a pénztáraknál egymilliárd dollár felett kaszált, s akkor még nem is számoltuk a DVD, Blu-ray eladásokból befolyó tíz és százmilliókat. Hasonlóan nagy sikerként könyveli el a Batman: Arkham Asylum teljesítményét, hiszen kevesebb, mint egy hónap alatt közelítette meg a kétmillió eladott példányt. Az átlagosan 90 százalék feletti értékelések, valamint a vásárlói fogadtatás tükrében bizton számíthatunk arra, hogy mind a Warner, mind a Square Enix birtokolta Eidos szívesen látna egy ugyanilyen sikeres folytatást. A fejlesztést elkövető Rocksteady csapatát pedig mostantól a széltől is óvni fogják, hátha képesek lesznek megismételni a bravúrt és akár Batmant, akár egy másik DC Comics karaktert felhasználva a Batman: Arkham Asylum minőségéhez fogható játékot készíteni.



A képregények alapján készült filmek és játékok rajongói jól kapaszkodjanak meg, hiszen vagy a kánaán, vagy a világvége, de valami rövidesen elérkezik. Az, hogy a Disney 4 milliárd dollárért felvásárolta a Marvelt, ösztönzőleg hatott a teljes Time Warner birodalomra. Legfelső szintről érkezett utasítások hatására a négy évtizede birtokolt DC Comics egyszerű kiadóból, DC Entertainmen néven működő, több médiumot lefedő vállalattá alakul. A cél, hogy a korábbiaknál jóval hatékonyabban lehessen kihasználni a Hollywood aranytojást tojó tyúkjává avanzsálódott képregényekben rejlő potenciált. A cégbirodalom vezetői nem szeretnék, ha a Superman Returns, valamint a Watchmen lagymatag szereplése, vagy a Catwoman borzalmas bukása bármikor megismétlődne a jövőben. Ennek érdekében a Diane Nelson márkamenedzsert, a Harry Potter franchise felügyelőjét nevezték ki a DC Entertainment élére.
Az elkövetkező néhány évben (2010-2011) Jonah Hex (misztikus western), The Loosers (kommandósok története), Lobo, valamint The Green Lantern adaptációkra számíthatunk. Ráadásul Nolan is előkészíti lassan harmadik Batman filmjét a forgatásra.



 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)