Hirdetés

Kevésnek bizonyul az Xbox Series S memóriája az egyik játékban

|

A Series S esete emlékeztet, hogy nem csak a PC-s portokat sújthatják optimalizációs problémák.

Hirdetés

A Microsoft kockázatos stratégiát választott, amikor az aktuális konzolgenerációt azzal indította, hogy két eltérő gépet dobott piacra, hiszen bizonyos fejlesztők már a kezdetek óta azzal vádolják az olcsóbb Xbox Series S-t, hogy a gyenge hardvere miatt vissza kell fogniuk a játékaik teljesítményét.

Ha pedig egy stúdió valamiért mégsem végzi el ezt a feladatot, az kellemetlen élményekhez vezethet, amit most két játékos esete demonstrál a Borderlands 3 kapcsán.

Hirdetés

Egy felhasználó a napokban a r/Gaming Reddit-fórumra posztolta az alábbi fotót, amely arról tanúskodik, hogy a lövölde számára nem bizonyult elégnek a Series S-ben található 8 GB memória, ezért megszakadt a futtatás. Az eset ráadásul nem tűnik egyedinek, mivel egy a bacon_sammer nevű kommentelő is azt írja, hogy állandóan így jár a Borderlands 3-mal a kis konzolon, míg a Series X-en nincs efféle problémája.

Tekintve, hogy valójában egy 2019 őszén kiadott, vagyis még vastagon előző generációs címről beszélünk, itt most elsősorban a fejlesztő Gearbox Software lehet a ludas, akik benéztek valamit az optimalizálásnál, hiszen a Borderlands 3-nak - elvileg - a szintén 8 GB memóriával bíró Xbox One-on és PlayStation 4-en is crashelés nélkül kell futnia.

A sztori mindenesetre rámutat, hogy mennyire fontos a játék és a hardverek összehangolása, de mostanában sajnos úgyis sokat mesélhettünk erről például a Star Wars Jedi: Survivor, vagy a mér rosszabb állapotban megjelent Redfall kapcsán.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)