Hirdetés

Kezdődik a CeBIT, csorognak az infók az új GeForce kártyákról

|

Holnap nyílik meg az európai kontinens legnagyobb informatikai kiállítása, ahol számos újdonságot láthatnak majd a látogatók.

Hirdetés

Március 2-6-ig rendezik meg az idei hannoveri CeBIT informatikai kiállítást, amelyen egy-két fontos és rengeteg kevésbé fontosabb termékbejelentésre lehet számítani. Testvérlapunk, a PC World weboldalán folyamatos hírfolyamban értesülhettek majd a legújabb hardverekről és masinákról, így akit érdekel a CeBIT és a sok újdonság, feltétlenül legyen a PC World Online vendége erre a hétre.



Sokan erre a hétre várták az NVIDIA Fermi kódnéven ismert kártyáinak hivatalos bejelentését, ám a gyártó végül március 26-ára tolta el a startot. A nagyobb gyártók azonban már kaptak pár demópéldányt, így aki kijut Hannoverbe, minden bizonnyal láthat majd egy-két olyan PC-t, amelyben valamelyik GTX 400-as kártya üzemel.


A Colorful nevezetű gyártó - amely egyik kártyája volt a nyeremény a Runes of Magic játékunkban - is készen áll az új GTX modellek forgalmazására, amelyet mi sem bizonyít jobban egy doboznál, amit az egyik szemfüles külföldi kolléga fotózott le. A csomagoláson egyértelmű jelzés látható a pontos típusra vonatkozólag, melyről most már bizton tudhatjuk, hogy másfél gigabájtnyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával rendelkezik. A korábbról ismert NVIDIA SLI, PhysX és CUDA technológiák mellé megérkezett a 3D Vision Surround is, melyet először a CES-en mutatott be a Santa Clara-i gyártó. Lényegében az ATI Eyefinityhez hasonló többmonitoros megjelenítésről van szó, csak épp 3D-s képi hatással megfűszerezve.


A képen nem látszik, de a doboz hátulján megtalálható a szokásos gyártói ajánlás a tápellátásra vonatkozólag, mely 600 W-os összteljesítményű egységről szól. Mivel némi ráhagyás is van ebben az ajánlásban, ezért ismét csak azt tudjuk mondani, hogy elsősorban a táp alkatrészeinek minősége és terhelhetősége a fontos, nem pedig a ráragasztott watt érték. Mindenesetre az biztos, hogy akinek lesz pénze az új GTX-re, a tápon sem fog spórolni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)