Hirdetés

Kiborultak a rajongók a Resident Evil 4 remake fejlesztőinek kegyetlensége miatt

|

Több változtatást is leleplezett a Resident Evil 4 remake legutóbbi bemutatója, és az egyik különösen szíven ütötte az internet népét.

Hirdetés

A Capcom nemrég felvázolta, mire számíthatnak a franchise rajongói az elkövetkező hónapokban: egyrészt napokon belül befut a Winters família történetszálát lezáró kiegészítőt is magába foglaló Resident Evil Village Gold Edition, ugyanaznap, október 28-án elrajtol a Resident Evil Re:Verse multiplayer lövölde is, a Switchen vagy Macen játszó közönség pedig rövidesen belekóstolhat a Resident Evil 2 és a Resident Evil 3 remake-jei által tartogatott élményekbe, nem is szólva a Resident Evil VII: Biohazardról, valamint a már említett Village-ről.

Bármennyire is izgalmasak ezek a fejlemények, vitán felül a Resident Evil 4 remake újabb nyilvános szereplése volt a Resident Evil Showcase sztárja. A kult státuszt élvező alkotás, amellyel annak idején Shinji Mikami az akciójátékok felé lökte el a szériát, korszerű látványt és modernizált irányítást ígér, viszont itt-ott a játékmenetbe is belenyúltak a fejlesztők, és most minden jel arról árulkodik, hogy nyomasztóbb élményre számíthatunk.

Hirdetés

Ezt világosan tükrözte az amerikai IGN által közzétett gameplay videó azon jelenetsora is, amelyben Leon egy kutyatetemre bukkan. A jobb sorsra érdemes eb egyik lábát medvecsapda ejtette fogságba, és láthatóan kínok között szenvedett ki. Nos, mint arra bizonyára sokan emlékeznek, az eredeti változatban a kutyus még élt, ki is szabadíthattuk, és igaz ugyan, hogy ösztönösen elmenekült, de később, amikor lehetősége nyílott rá, törlesztett. Kedvességünk tehát viszonzásra lelt, ami bizony jó érzéssel töltött el bennünket a Resident Evil 4 nem éppen szívderítő kulisszái között bóklászva.

Nos, a remake-en dolgozó csapat mind a választás lehetőségétől, mind pedig az utólag megtapasztalható érzéstől megfoszt bennünket, és ez a dizájneri döntés rajongók körében sem talált túlzottan lelkes fogadtatásra. Persze van, aki szerint ez egy másik kutya lehet a farmról, a posztok zöme értetlenségről vagy szomorúságról árulkodik. Még a Can You Pet the Dog? Twitter-fiók sem hagyta szó nélkül a történteket.

Szerintetek békén kellett volna hagyni a kutyust, vagy az a helyes irány, amit a remake képvisel?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)