Hirdetés

Kickstarter - múlóban a közösségi kalapozás ereje?

|

Egy új elemzés azt állítja, hogy a tavalyi évhez képest felére esett vissza a Kickstarter lendülete és népszerűsége.

Hirdetés

Vitathatatlan a Kickstarter szükségessége, elvégre nem jöhettek volna létre nélküle olyan gyöngyszemek, mint a Divinity: Original Sin, a Wasteland 2 vagy a Krumpisaláta, de az ICO Partners elemzője, Thomas Bidaux szerint a közösségi finanszírozás mértéke drasztikus visszaesést jelent a tavalyihoz képest.

Bidaux a statisztikákra hivatkozva állítja, hogy míg 2013-ban összesen 58 millió dollár értékben támogatták a felhasználók a Kickstarter projektjeit, addig 2014 első felében ez mindösszesen 13,5 millió dollárra redukálódott. Az elemző hozzátette, hogy várhatóan 2014 második felében sem lesz kimagaslóan nagyobb a közösségi kalapozás mértékbe, így idén körülbelül 27 millió dollár lehet a támogatók összteljesítménye - ez ötven százalékkal kevesebb, mint 2013-ban. A megvalósult projektek száma is alaposan megfogyatkozott, hiszen míg tavaly 446 kampány zárult sikerrel, addig idén várhatóan csak 350 befutónk lesz. Eddig például csak három olyan játék volt, ami több mint 500 ezer dollárt tudott gyűjteni: a Kingdom Come: Deliverance, az Amplitude és az Unsung Story.

Bidaux meg van róla győződve, hogy a Kickstarter fényének halványulásában közrejátszanak a finanszírozott, majd befuccsolt (lásd a Yogscast kalandjátéka) projektek, a visszaélések, valamint a Steam egyre népszerűbb Early Access funkciója is.

Mit gondoltok, valóban megindult a Kickstarter hanyatlása vagy ez a gyenge időszak csak átmeneti?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)