Hirdetés

Kickstarteren gyűjt a CD Projekt RED a The Witcher manga gyűjtői kiadására

|

Biztos ami biztos, a közösségi finanszírozás mellett döntött a milliárdokat kaszáló vállalat.

Hirdetés

A CD Projekt RED néhány napja tette közzé a pénzügyi beszámolóját, amelyből kiderült, hogy 2021 második negyedévében 105 millió złotys, vagyis kb. 8,1 milliárd forintos profitot realizált a lengyel cég.

A jelek szerint azonban ez sem elég ahhoz, hogy kockáztatni merjenek a The Witcherből készült mangájuk gyűjtői kiadásával, mivel egy kickstarteres kampányhoz kötötték a különleges változat megszületését. A közösségi finanszírozás csak tegnap indult, de villámgyorsan sikert aratott.

Hirdetés

A The Witcher: Ronin Collector's Edition kemény kötésben tálalja a Rafał Jaki által írt sztorit, amely a feudális Japánba helyezi a szörnyvadász történetét. A 100 oldalas manga rajzaiért az ismert japán művész, Hataya (Neko no Matasaburou, Mangaka Joshi) felel, így lényegében eladja magát a cucc, elég csak ránézni a kedvcsinálókra.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a CD Projekt RED már a Ronin júliusi bejelentésekor közölte a WitcherConon, hogy Kickstarterre viszik a projektet, a globális rajttal és a gyűjtői kiadás minél különlegesebbé tételével indokolva a döntést.

A manga tartalma már elkészült, és ki is van fizetve, tehát nem hagyományos értelemben vett finanszírozás a célunk. Akkor mit tesz hozzá a kampány a Roninhoz? Nos, kíváncsiak voltunk, hogy a The Witcher új koncepciója érdekli-e a rajongókat, és ha igen, akkor szerettük volna látni, hogy mennyire tehetjük különlegesebbé a gyűjtői kiadást.

- írja a CD Projekt weboldala. A vállalkozás bejött, a 100 000 dolláros célt mindössze 2 óra 16 perc alatt érte el a The Witcher: Ronin Collector's Edition, a cikk írásakor pedig már 400 000 dollár felett jár a számláló. A gyűjtői kiadás az alaphoz képest három további sztorit kínál összesen 45 oldalon, valamint egy 10 oldalnyi "így készült" fejezetet is. A kötet angolul, japánul és lengyelül is megjelenik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A kampányban még az egyetlen példányban kínált, 1050 dolláros csomagra is sikerült vásárlót találni, ami egy képeslapot, egy posztert, és egy kézzel készült, fekete-fehér borítót is hozzácsap a mangához. A CD Projekt RED 2022 januárra saccolja a szállítást, ami a sikert elnézve biztosan nem a pénzen múlik majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)