Hirdetés

Kicsoda Tyr, akit annyira meg akarnak találni a God of War: Ragnarökben?

|

A SIE Santa Monica Studio új God of War játékában Kratos és Atreus a helyi hadisten után erednek.

Hirdetés

Az alcím nélküli, 2018-as God of War játék után azt hihettük, hogy a folytatás egyértelműen Thorra fog koncentrálni az északi istenekből, és a villámok ura a tegnap közzétett új előzetesben is felbukkan legendás kalapácsával az oldalán, azonban a friss kedvcsinálóból az is kiderült, hogy egy másik skandináv istenség, Tyr is kiemelten fontos szerephez jut a God of War: Ragnarökben.

Kratos és Atreus mindent megtesznek, hogy megtalálják a halottnak gondolt Tyrt, a trailer végén pedig rá is bukkannak a bebörtönzött istenségre, akit a jelek szerint sikerül kiszabadítaniuk. De kicsoda Tyr?

Hirdetés

Ahogy az a God of War: Ragnarök előzetesében is elhangzik, Tyr nem más, mint a háború istene az északi panteonban, szóval gyakorlatilag ő Kratos helyi megfelelője - a God of War széria főhőse még a régebbi játékokban megölte a görög hadistent, Arészt, és átvette a helyét. Tyrről elég kevés történet maradt fenn, noha egykor biztosan fontos istenségnek számított, hiszen maga az óskandináv Týr szó is "Isten"-t jelent. Egyetlen olyan fontos mondáról tudunk, melyben Tyr is szerepel: ez Fenrir farkas megkötözése.

Fenrirt az istenek meggyőzték, hogy csak játékból akarják megkötözni, a farkas pedig úgy ment csak bele a dologba, hogy ha valaki hajlandó kezét az ő szájába tenni. Tyr volt az, aki vállalkozott erre, miután pedig Fenrir rájött, hogy csapdába csalták, leharapta Tyr kezét. Tyr a továbbiakban félkarú istenségként él, végül a Ragnarök során pedig Garmmal, az alvilág kapuit őrző kutyával vív élet-halál harcot, mely során mindketten meghalnak.

Mivel a God of War: Ragnarök videojáték előzetesében Tyrnek még megvan mindkét keze, könnyen lehet, hogy tanúi lehetünk majd valamiféle formában az említett kalandnak Fenrir farkassal, és az sem tűnik lehetetlennek, hogy Garm is felbukkanjon.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)