Hirdetés

Kicsoda Tyr, akit annyira meg akarnak találni a God of War: Ragnarökben?

|

A SIE Santa Monica Studio új God of War játékában Kratos és Atreus a helyi hadisten után erednek.

Hirdetés

Az alcím nélküli, 2018-as God of War játék után azt hihettük, hogy a folytatás egyértelműen Thorra fog koncentrálni az északi istenekből, és a villámok ura a tegnap közzétett új előzetesben is felbukkan legendás kalapácsával az oldalán, azonban a friss kedvcsinálóból az is kiderült, hogy egy másik skandináv istenség, Tyr is kiemelten fontos szerephez jut a God of War: Ragnarökben.

Kratos és Atreus mindent megtesznek, hogy megtalálják a halottnak gondolt Tyrt, a trailer végén pedig rá is bukkannak a bebörtönzött istenségre, akit a jelek szerint sikerül kiszabadítaniuk. De kicsoda Tyr?

Hirdetés

Ahogy az a God of War: Ragnarök előzetesében is elhangzik, Tyr nem más, mint a háború istene az északi panteonban, szóval gyakorlatilag ő Kratos helyi megfelelője - a God of War széria főhőse még a régebbi játékokban megölte a görög hadistent, Arészt, és átvette a helyét. Tyrről elég kevés történet maradt fenn, noha egykor biztosan fontos istenségnek számított, hiszen maga az óskandináv Týr szó is "Isten"-t jelent. Egyetlen olyan fontos mondáról tudunk, melyben Tyr is szerepel: ez Fenrir farkas megkötözése.

Fenrirt az istenek meggyőzték, hogy csak játékból akarják megkötözni, a farkas pedig úgy ment csak bele a dologba, hogy ha valaki hajlandó kezét az ő szájába tenni. Tyr volt az, aki vállalkozott erre, miután pedig Fenrir rájött, hogy csapdába csalták, leharapta Tyr kezét. Tyr a továbbiakban félkarú istenségként él, végül a Ragnarök során pedig Garmmal, az alvilág kapuit őrző kutyával vív élet-halál harcot, mely során mindketten meghalnak.

Mivel a God of War: Ragnarök videojáték előzetesében Tyrnek még megvan mindkét keze, könnyen lehet, hogy tanúi lehetünk majd valamiféle formában az említett kalandnak Fenrir farkassal, és az sem tűnik lehetetlennek, hogy Garm is felbukkanjon.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)