Hirdetés

Kiderülhetett, hogy miért lett a Gods and Monstersből Immortals: Fenyx Rising

|

Úgy tűnik, hogy a Ubisoft nem magától, hanem kényszerből váltott.

Hirdetés

Bár a legutóbbi Ubisoft Forward villantott egy Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et és egy Riders Republic bejelentést is, az igazi sztár mégis az Immortals: Fenyx Rising volt, amelyet sokan azonnal elkönyveltek a Ubisoft The Legend of Zelda: Breath of the Wildjának. Volt alkalmunk kipróbálni, és meglehetősen jól szórakoztunk, írott előzetesünket és videós előzetesünket is olvashatjátok már a játékról, az viszont még kérdéses  volt, hogy miért volt szükség a névváltoztatásra. Merthogy a projekt eleinte Gods and Monsters néven futott, amely kapcsán a fejlesztést vezető Scott Philips azt mondta, hogy szerettek volna nagyobb hangsúlyt fektetni a főszereplőre, Fenyxre. Viszont lehet, hogy valami egészen más áll a háttérben. 

Hirdetés

Egy jogi dokumentációnak és a Hoeg Law YouTube csatornának köszönhetően kiderült, hogy a Ubisoft 2019 júniusában nyújtott be kérelmet a Gods and Monsters levédetésére, csakhogy a Monster Energy energiaitalgyártó megtámadta azt 2020 áprilisában. Az indok természetesen a védjegyek összetéveszthetősége volt, mivel a Monster rámutatott arra, hogy a márkanevet videojátékos körökben is használják (gamer ruházat és kiegészítők esetében, e-sport események szponzoraként, sőt a Monster Energy Supercross: The Official Video Game kapcsán is).

A Ubisoft egy hónappal később, májusban még hivatalosan reagált a Monster "támadására" azzal, hogy a szörny szót több száz más védjegy is használja, aztán júniusban már arról hírezett a Eurogamer, hogy a játék nevét megváltoztatták. A videó szerint valószínűleg a Ubisoftnak sikerült volna megnyernie az ügyet, viszont ehhez sok időre és pénzre lett volna szükség, egyszerűbb volt az átnevezés, így az Immortals: Fenyx Risingot szabadon prezentálhatták a világnak nemrég. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)