Hirdetés

Kiderült, hogy miért állt le a Facebook - egy tragédia nyomában

|

Hackertámadás? Idegeninvázió? Billentyűzetre ömlött vaníliasodó? Apokalipszis? GTA V gépigény? Utánajártunk!

Hirdetés

Ma reggel az apokalipszis első lovasa végigvágtatott számítógépeinken. Leállt a Facebook. Akkor még azt hittük örökre. A sokk lassan múlik, a több milliónyi emberéletet romba döntő GLOBÁLIS TRAGÉDIA végérvényesen megváltoztatta mindazt, amit a keddről hittünk. Ez a kedd már soha nem lesz az, ami lehetett volna. Oknyomozó riportunkban túlélőkkel készült exkluzív interjúkon és hivatalos közleményeken keresztül mutatjuk be azt az eseményt, amelyre sokan már most csak a "Halál napja"-ként hivatkoznak.

Kedd reggel. 7 óra 23 perc. A Facebook elérhetetlenné vált. Ebben az egy órában cicásképektől és kajafotóktól megfosztott emberek milliói támadták le a még működő közösségi oldalakat, követelve a - még mindig nem fizetős - Facebook visszaállítását. Ezek az emberek azt sem tudták, hogy esik-e éppen a hó!

"Meg voltam döbbenve, ez a reggeli tudósításomon is érződik, Hunterrel percekig kerestük a kommunikációs kapcsolatot, hogy működhessen a szerkesztőség. Aztán egyszercsak megtaláltam a GTalkot. Furcsa volt és szokatlan, de lépnünk kellett. Hunter keze is remegett még, ahogy írta az első hírt. A legrosszabb az egészben, hogy senkitől nem tudhattam meg, hogy esik-e ma a hó éppen" - nyilatkozta a tragédia egyik első áldozata, HP.

Sokaknak rögtön az 1857-es tragédia jutott eszébe, amikor a Facebook három egész órán keresztül elérhetetlen volt, és még utána is napokig késtek a Farmville-meghívók. 

A GameStar azonnal felkereste egyik belső informátorát, aki probléma súlyosságára hivatkozva neve elhallgatását kérte tőlünk. Hívjuk mondjuk Márknak. Eleinte úgy gondoltuk, hogy egy zombiapokalipszis vagy egy globális hackertámadás sem kizárt, de amit Márk mondott, az MINDENKIT MEGDÖBBENTETT!

A Facebook leállásának az oka... (drámai hatás kedvéért kattints a linkre)


KONFIGURÁCIÓS PROBLÉMA

A Facebook hivatalos közleményben erősítette meg belső informátorunk szavait, miszerint belső rendszerprobléma okozta a tragédiát. Jelenleg úgy látszik, hogy helyreállt a rend, de már semmiben sem lehetünk biztosak. 

Jelenleg is a Facebookról érkező olvasóink nagy része azt olvassa, hogy elment a Facebook. Köszönjük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)