Hirdetés

Kiderült, ki a felelős az új Assassin's Creed-játékok kiszivárgásáért

|

A YouTuber konkrétan a Ubisofttól kapta meg az infókat, de azokról értelemszerűen nem mesélhetett volna az embargó lejártáig.

Hirdetés

Sokkal izgalmasabb lett volna az idei Ubisoft Forward, ha nem tudjuk igazából már előre az összes nagy meglepetést, vagyis azt, hogy jövőre az Assassin's Creed Mirage-dzsal folytatódik az AC-széria, a későbbiekben pedig a Codename Jade, Codename Red, illetve Codename Hexe munkacímeken készülnek az új projektek. 

Most azonban kiderült, kinek "köszönhettük" a szivárgásokat, Dan Allen maga ismerte el, hogy ő áll a szivárogtató "The Real Insider" Twitter-profil mögött.

Hirdetés

Az egészben az a legkellemetlenebb, hogy Allen magától a Ubisofttól kapta meg az információkat annak érdekében, hogy az előre lefektetett embargókra saját tartalmakat tudjon készíteni a friss bejelentések kapcsán. Ez teljesen megszokott procedúra a játékiparban, mi is gyakran rendelkezünk olyan információkkal, amiket nem adhatunk ki, kipróbálhatunk olyan játékokat vagy épp megnézhetünk olyan sorozatepizódokat, amikről az embargó pillanatáig egyetlen szót sem árulhatunk el - még azt sem, hogy láttuk vagy kipróbáltuk őket. Minden ilyen esetben alá is kell írni a szükséges papírokat (gyakorlatilag az NDA-t), hogy megfelelő jogi kereteket is kapjon a titoktartás. 

Dan Allen mindezek ellenére döntött úgy, hogy szivárogtatni fog, és névtelenül világgá kürtöli az akkor még hét pecsét alatt őrzött infókat. Ott bukott meg az egész "mesterterv", mikor Allen véletlenül saját, fő profiljával válaszolt egy kérdésre a Twitteren, és nem a szivárogtató The Real Insider kamu accounttal.

Ezt követően villámgyorsan törölte a szóban forgó tweetet és az egész The Real Insider profilt, de már nem volt mit tenni, lebukott.

Végül Dan Allen beismerte, hogy ő állt a szivárogtatás mögött, az alábbi tweetben kért mindenkitől bocsánatot. Nem valószínű persze, hogy a Ubisoft ennyivel be fogja érni. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)