Hirdetés

Kiderült, maradhatnak-e az NFT-s játékok az Epic Games Store-ban

|

Ezt maga az Epic Games vezére, Tim Sweeney erősítette meg.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a videojáték-piac újabb kiemelkedően fontos szereplője, a Mojang, páros lábbal szállt bele az NFT-kbe. A Minecraft franchise-ért felelős csapat egy blogbejegyzésben világossá tette, hogy a szabad piaccal nincs bajuk, azzal azonban, hogy valaki az ő játékuk segítségével előállított digitális tartalmakkal nyerészkedjen, miközben így rengetegen kimaradnak egyes tartalmakból, az nagyon nincs rendben.

Éppen ezért a jövőben mindenféle NFT-khez kapcsoló tevékenység szigorúan tiltott a Minecraftban, amit az ígéreteik szerint szigorúan be is fognak vasalni a közösségen.

Hirdetés

A Mojang lépése újra felizzította a témát, Tim Sweeney pedig ezután, aki amúgy is előszeretettel piszkál fel kényes témákat, több bejegyzésen keresztül magyarázta a Twitteren, hogy márpedig az üzleti felületeknek nem kellene beleszólniuk abba, hogy a fejlesztők milyen technológiára építik a játékaikat.

"A fejlesztőknek rendelkezniük kell a döntés jogával, hogyan szeretnék felépíteni a játékukat, a játékosok pedig választhatnak, hogy játszanak a játékkal, vagy nem. Hiszek benne, hogy az üzleti felületeknek és az operációs rendszer készítőknek [Utalva a Google-re és az Apple-re. - a szerk.] nem szabad ráerőltetniük az akaratukat a felhasználóikra. Mi biztosan nem teszünk ilyet."

Sweeney egyébként a Metaverzumokat is kedveli, ami mondjuk nem is meglepő, hiszen az Epic komoly pénzügyi támogatást kapott az ezzel kapcsolatos fejlesztések előre mozdítására.

Nektek mi a véleményetek? Van létjogosultsága az NFT-knek a videojátékokban, vagy tényleg csak a lehúzásról szól?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)