Hirdetés

Kiderültek a Call of Duty játékok tényleges játékosszámai

|

Az Activision hosszú évek óta nem jelenti már le az adatokat, de most egy múzeumnak köszönhetően minden kiderült.

Hirdetés

Egy spanyol videojáték múzeum, az OXO Museo lerántotta a leplet az aktuális Call of Duty játékok adatairól. A tényleges számok kikerülésére évek óta nem volt példa, mivel a kiadók úgy általában sem szeretik megosztani az ilyen adatokat (kivéve, ha valami nagy mérföldkő ünneplése történik). Egy népszerű cím népszerűsége magától is jól érzékelhető, míg egy hanyatló cím sorsát csak megpecsételhetik a nyilvánosságra kerülő lesújtó adatok. Az OXO mégis hozzáfért a tényleges számokhoz, melyeket gond nélkül közzé is tettek a látogatók számára.

Egy FlexZ nevű felhasználó lefotózta a látottakat és beküldte azokat az Insider Gamingnek. A kép készültekor pontosan 1 104 383 játékos lövöldözött a Call of Duty: Modern Warfare 2-ben, a Warzone 2.0-ban és a Call of Duty: Mobile-ban együttvéve.

Hirdetés

Ebből 424 000-en a Warzone 2-t pörgették, míg 406 000-en a COD Mobile-t. A maradék 184 000 vásárolt csak ténylegesen játékot a multis élményhez.

Az adatok pontosságát az OXO dolgozói igazolták azzal, hogy elvileg engedélyt kaptak az Activisiontől azok kivetítésére. Nyilván az csak akkor jelentene bármit is, ha maga a kiadó erősítené meg ezeket a számokat, de tekintettel az ipar működésére, ezt valószínűtlennek tartjuk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)