Hirdetés

Kifulladt a Spellbreak, leállnak a mágikus battle royale szerverei

|

Végérvényesen elengedik a fejlesztők a battle royale műfajba új színt csempésző Spellbreak kezét.

Hirdetés

Dacára annak, hogy a Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends és PUBG kaliberű titánok uralják már évek óta a battle royale piacot, és rendkívül nehéz mellettük labdába rúgni, rendre felbukkannak új versenyzők. Némelyik még hosszabb-rövidebb ideig tartó felfutással is büszkélkedhet, ám a siker csak a legritkább esetben maradandó. Egy ideig úgy tűnt, hogy a lőfegyvereket varázslatokra cserélő Spellbreak egyike lesz a szabályt erősítő kivételeknek, ám felhasználói bázisa mostanra szinte teljesen elolvadt, a Steam Charts adatai szerint június folyamán már csak néhány alkalommal érte el a 200-at az egyszerre aktív játékosok száma.

Hirdetés

Az érdektelenség alighanem arra vezethető vissza, hogy a Proletariat csapata egy ideje látványosan elhanyagolja a játékot, utoljára 11 hónapja adott hozzá új tartalmakat, és a legutóbbi javítás is 2021. szeptemberi keltezésű. Mindezek ismeretében alighanem felkészültek már a játékosok a legrosszabbra, ami végül a minap be is következett. A hivatalos oldalon közzétett bejegyzés szerint leáll a fejlesztés, vagyis megszámláltattak a Spellbreak napjai.

"Több mint négy, elemi mágiával és varázslat-kombinációval töltött év után úgy döntöttünk, berekesztjük a Spellbreak fejlesztését. A szervereket 2023 elején lekapcsoljuk. Köszönjük a milliónyi játékosnak, akik velünk tartottak a Hollow Landsre 2018 óta, fantasztikus utazás volt. Egy újszerű, varázslós multiplayer játékot akartunk létrehozni kivételes mozgáskultúrával és testreszabható karakterosztályokkal, ami lehetőséget ad a játékosoknak, hogy szabadon engedjék a bennük lakozó csatamágust. Hálásak vagyunk mindenkinek a játék közösségéből, hogy velünk együtt fedezték fel a mágikus világokat és szereztek tapasztalatot.  A Spellbreak olyan ambiciózus projekt volt, amely a határok feszegetésére ösztönözte csapatunkat mind a dizájn, mind a fejlesztés tekintetében, és alig várjuk, hogy újabb innovációkkal álljunk elő jövőbeli játékainkban. Köszönjük a Spellbreak-rajongók támogatását és elkötelezettségét, nélkülük a játék és közössége sem lenne ilyen különleges."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)