Hirdetés

Kik a Gotham Knights főgonoszai, mit kell tudni a Baglyok Bíróságáról?

|

A DC Comics képregényeinek rajongói már valószínűleg jól ismerik a Baglyok Bíróságát, de sokan csak pislogtak a Gotham Knights első előzetese után. Most nekik segítünk.

Hirdetés

Ma este a DC FanDome keretein belül végre kiderült, egészen pontosan milyen új Batman játékon is dolgozik a WB Games Montréal. Nos, egy olyanon, amiben maga a Denevérember nem is szerepel, ugyanis a Gotham Knights sztorija épp azzal indul, hogy Bruce Wayne életét veszti. Helyét négy tanítványa, Batgirl, Éjszárny, Robin és Vörös Sisak (Jason Todd) veszik át, nekik pedig Gotham City titkos alvilági szervezete, a Baglyok Bírósága ellen kell helytállniuk. De kik is ezek a titokzatos gonosztevők? Máris tisztázzuk!

Hirdetés

Gondolkodtatok már azon, miért Gotham City a DC univerzum leginkább korrupt városa, ahol a bűnözési ráta annak ellenére is kicsapja a plafont, hogy Batman próbálja megvédeni a békés polgárokat? Nos, pár éve a DC Comics füzeteiből kiderült, hogy ez cseppet sem véletlen. Egy titkos társaság, a Baglyok Bírósága mozgatja a Gotham Cityt irányító szálakat úgy, hogy a lehető legtöbb haszonra tehessenek szert a tagok, akik nem mellékesen a város legősibb és legtehetősebb családjainak szülöttei. Ha valami hibásan működik a rendszerben, akkor ezt bizony ők akarták így. 

Scott Snyder és Greg Capullo 2011-es Batman képregényeiből kiderült, hogy a Baglyok Bírósága hosszú múltra tekint vissza, évszázadok óta ők Gotham valódi urai. Thomas és Martha Wayne-ben ellenséget láttak, ami nem is csoda, hiszen Bruce Wayne szülei mindent megtettek azért, hogy egy csepp jóságot csempészhessenek a bűnös városba. Batman hosszú ideig azt hitte, hogy valójában szülei halála mögött is a Baglyok Bírósága áll, de ezt sosem sikerült bizonyítania. 

Érdemes még szót ejteni a Baglyok Bírósága kivégzőosztagáról, elvégre "Talon" vére keresztelt harcosaikat is láthattuk a Gotham Knights előzetesében. Nem véletlenül rázza ki az embert a hideg, ha rájuk néz, ők ugyanis olyan képzett gyilkosok, akiket egy különleges szérum segítségével feltámasztottak a halálból. Nem éreznek fájdalmat vagy félelmet, és meglehetősen öregek, sokan közülük az 1600-as években születtek. Velük kell majd megküzdenie a Batman nélkül maradt négy hősnek a Gotham Knights játékban.

Érdekesség, hogy eredetileg az első Robinból, Dick Graysonból is egy Talont akart csinálni a Baglyok Bírósága, de Batman megelőzte őket, mikor magához vette a fiút. Lehet, hogy ez a történetszál is visszaköszön majd a 2021-ben érkező játékban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)