Hirdetés

Witcher 2 nyílt nap Varsóban - Mocsy élőben jelenti (2. rész)

|

Elérkezett az embargó határideje, most már szabadon írhatok a stúdiólátogatás részleteiről.

Hirdetés

Kisebb zökkenőkkel ugyan, de végre kezembe vehettem az Xbox kontrollert és kipróbálhattam a lengyel fejlesztők mesterművének az Xboxos változatát is. Első ránézésre azt vettem észre, hogy az égvilágon nincs semmi változás. Ez azért nagy szó, mivel az Xbox 360 elavult hardverén hozni a Witcher 2 színvonalát az már magában is egy elismerésre méltó feladat. Avatatlan szemnek fel sem tűnik, hogy a háttérben milyen kompromisszumokat kellett kötni a fejlesztőknek és milyen trükkökre kényszerültek, hogy belezsúfolják azt a rengeteg tartalmat az Xbox memóriájába. Sokszor szoktuk mondani, hogy van még kraft a mostani konzolokban, a srácok elmondása alapján azt kell, hogy mondjam lassan már latszik az Xbox határainak a vége, ennél többet nem nagyon lehet mar kipréselni abból a szegény hardverből.

A délelőtt első fele teszteléssel telt, rám egy magyar felirattal ellátott verzió várt, ami egészen kellemes meglepetés volt számomra. A fordítás teljesen rendben volt, hozta a Witcher hangulatát. Játék közben egy feladványban értetlenkedtem egy kicsit, mivel a szövegek valahogy nem illeszkedtek (a rejtvényhez adott segítségből nem jöttem rá a megoldásra). Szóltam az egyik fejlesztőnek, aki azonnal segített, de itt meg nincs vége a történetnek. Az előadás után felvittek a lokalizációért felelős vezetőhöz, aki azonnal felhívta nekem Kolozsvári Zsófit, a magyar fordításért felelős lányt, akinek rögtön elmondhattam, hol találtam a fordításban olyan dolgot, ami elsőre érthetetlen volt. Zsófi azonnal tudta hol volt a hiba és megígérte, hogy javítani is fogja. Valahogy így kell hozzáállni egy munkához, így lehet kiemelkedőt alkotni. Zsófival az egyik Live adásban még fogunk találkozni, megígérte, hogy eljön hozzánk és elmeséli a Witcher 2 fordításával kapcsolatos élményeit.

Hamarosan indulok a Kopernikusz tudományos központba, ahol az esti buli indul, onnan meg indulunk a varsói éjszakába. Megpróbálok olyan állapotban hazaérni, hogy még tudjak erről írni, de ezt sajnos nem tudom megígérni. Holnap viszont mindenképpen olvashattok meg erről az utazásról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)