Hirdetés

Kim Dotcom újra feltalálná az internetet

|

A Meganet lenne az internet utódja, legalábbis Kim szerint, aki szeretne egy sokkal szabadabb hálózatot kiépíteni, IP címek és korlátok nélkül.

Hirdetés

Kim Dotcom álmodott a jövőről, ahol mindenki Meganetet használ. Szerinte ugyanis ez lenne a jelenlegi internet utódja. Tervei szerint P2P működne a hálózat, tehát IP címre se lenne szükség, és mindenki azt oszthatna meg, amit akar.

Amellett, hogy az új hálózaton bármit meglehetne osztani sem a kormányoknak sem a rendőrségnek nem lenne beleszólása abba, hogy mi zajlik az új rendszeren. Picit meg is lepődtünk azon, hogy pont neki jutott eszébe egy ilyen ötlet, hiszen Kimet egyáltalán nem körözi a rendőrség szerzői jogok megsértése miatt, és nem égett le totálisan a sok pertől (ja, de).

Hogy lesz-e valami a valaha a Meganetből azt nem tudjuk, de Kim már dolgozik az alkamazáson, amit ha sikerül legalább 100 millió készülékre feltelepíteni, akkor a Meganet gyorsabb lesz, mint a jelenlegi internet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)