Hirdetés

Kína betiltja a gold farmolást!

|

A kínai kormányzat törvényen kívül helyezte a virtuális valutákkal való kereskedést.

Hirdetés

A kelet-ázsiai ország kormányzata úgy döntött, hogy törvényen kívül helyezi a virtuális fizetőeszközök valós pénzre történő átváltását, s ezzel együtt betiltja a gold farmolásnak nevezett, ipari szinten űzött tevékenységet.



Az MMO-k üzemeltetői - élükön a World of Warcraft világsikeréből következő pénztengerben fürdő Blizzarddal - évek óta küzdenek a főleg Kínából származó farmerek ellen. A játékbeli fizetőeszközöket nagyüzemi szinten termelő, majd azt valós pénzért értékesítő "vállalkozások" lehúzhatják a rolót, hacsak nem kívánnak ujjat húzni a közismerten szigorú kínai igazságszolgáltatással.



Becslések szerint a kormányzat döntése több százezer ember megélhetésére lesz hatással, akik mintegy kétszaz millió és egymilliárd dollár közötti forgalmat generálnak évente. Az állam kereskedelmi és kulturális minisztériumainak közös megfogalmazásban született közleménye szerint a virtuális fizetőeszközöket csakis virtuális javakra, illetve a játékok üzemeltetői által biztosított szolgáltatásokra lehet beváltani, valós javakra és fizetőeszközre nem.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)