Hirdetés

Kína teljesen felfüggesztette a konzoltilalmat

|

Tizenöt évnyi cenzúra után a kínai Kulturális Minisztérium végre teljesen búcsút mondott a konzoltilalomnak és megszüntette a korábbi megkötéseket is.

Hirdetés

A kínai kormány 15 éve, még 2000-ben tiltotta be a konzolok jelentős részének forgalmazását az országban, mert szerintük azok rossz hatással vannak a fiatalokra. 2014 első napjaiban viszont jelentősen javult a helyzet, ugyanis - bár erős megkötésekkel, de - a kormány Sanghajban létrehozott egy szabad kereskedelmi övezetet, ahol a játékosok megvásárolhatták az addig tiltott konzolokat. 

Így jutottunk el napjainkig, amikor is a Wall Street Journal szerint a kínai Kulturális Minisztérium tovább enyhített a törvényen, vagyis megszüntették a szabad kereskedelmi övezetre szóló korlátozást.

Ennek értelmében a külföldi cégek szabadon árusíthatják és gyárthatják termékeiket bárhol az országban. Mivel a kínai játékpiac óvatos becslések szerint is több, mint 22 milliárd dollárt ér, ezért nem is csoda, hogy a legnagyobb kiadók lecsaptak a kínálkozó alkalomra, ahogy csak lehetett (a Microsoft az Xbox One-nal szeptemberben, a Sony a PlayStation 4-gyel idén márciusban). A Sony egyik szóvivője nyilatkozott is a döntésről: "Ez remek hír számunkra!"'

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)