Hirdetés

Kína feloldja a konzoltilalmat

|

Az idei jelentésekben a kínai hatóságok már beszéltek a kínai konzoltilalom feloldásáról, most azonban úgy néz ki, végső döntésre jutottak.

Hirdetés

Kína legfelsőbb döntéshozó szerve, a kínai államtanács a mai nappal bejelentette legújabb intézkedéscsomagjuk részeként a konzolforgalmazási tilalom megszüntetését.

A Kínában 2000 óta érvényben lévő konzoltilalom fő okaiként a fiatalok szervezetére gyakorolt negatív hatások szolgáltak, ezért tiltották be anno az országban a konzolok forgalmazását, amivel visszaszorították az akkori legnépszerűbb konzol, a PlayStation 2 elterjedését Kínában, de ennek velejárójaként fellendült az internetkávézók forgalma és a PC, illetve mobileszközökön való játék került az előtérbe.

Pontos dátumot még nem tudni a szabályozás feloldásáról, de amint ez megtörténik, onnantól a sanghaji szabadkereskedelmi zónában lévő játékkonzol gyártással és értékesítéssel foglalkozó vállalatok – a Kulturális Minisztérium jóváhagyásával – szabadon árulhatják portékájukat egész Kínában.

A módosítás érvénybe lépése akár 2-3 évbe is beletelhet, mivel a kormány csak folyamatosan vezeti be az intézkedéseiket, az viszont biztos, hogy a konzolgyártóknak külön modellel kell előállniuk Kína számára, ha az ottani nappalikat is uralni szeretnék, mivel a szoftverkalózkódás óriási méreteket öltött mára a térségben, miközben a konzolok fő bevételi forrásai – mint azt már tudjuk – pont maguk a játékok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)