Hirdetés

Kínában az új szabályok miatt már a vér is sok a videojátékokban

|

Még a Mahjong és a Póker is tiltólistára került.

Hirdetés

A kínai kormány komoly energiákat fektet abba, hogy csakis olyan videojátékok kerüljenek az országba, amelyek nem sértik Kína közösségi és etikai szabályait. Decemberben számoltunk be arról, hogy az online játékok közül olyan népszerű címek esetében kértek korrekciókat, mint a League of Legends, az Overwatch és a World of Warcraft, most pedig arról kaptunk információt, hogy milyen új korlátozások léptek érvénybe - amik nyilvánvalóan minden játékra vonatkoznak.

Hirdetés

A kínai piac hatalmas, 1,4 milliárd emberről van szó, amely alaposan megdobhatja egy játék eladásait, azonban van három kategória, amelyet nem néznek jó szemmel az ország döntéshozói: tiltólistán vannak a szerencsejátékokra épülő címek (mint a Mahjong és a Póker), a történelmükkel foglalkozó játékok, és azok az alkotások, amik holttesteket és vért tartalmaznak (bármilyen színűt vagy állagút). Ezek az új szabályok a meglévők mellett lépnek életbe, amik például tiltják a pornográfiát is. 

Az új szabályozás azt is előírja, hogy a fejlesztőknek és kiadóknak sokkal több információt kell adniuk a címeikről, beleértve a részles leírásokat, képeket és a funkciókat, amely segíthet nekik a játékfüggőség és a túlköltekezés csökkentésében a fiatalok körében. A szerencsejáték-függőség például már régóta problémát jelent Kínában, először 2007-ben foglalkoztak a PC-s játékokra fókuszálva, de ma már a mobilokra is kiterjesztették az intézkedéseket.

A Tencent egyébként nemrég kapott engedélyt, hogy Nintendo Switchet áruljon az országban. Kína fokozatosan tárja ki kapuit a világ előtt, de a bejáratnál még komoly ellenőrzés zajlik. Ti mit gondoltok ezekről az intézkedésekről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)