Hirdetés

Befejeződött a Kingdoms of Amalur fejlesztői utáni nyomozás

|

Négy éves nyomozás zárult le a csődbe ment fejlesztőcsapat 75 millió dolláros állami támogatását illetően.

Hirdetés

A Kingdoms of Amalur: Reckoning minden bizonnyal az egyik leghányatottabb sorsú szerepjáték, ami valaha csak létezett. A megjelenése előtt igen nagy hype vette körül, azonban az igényes megvalósítás ellenére a kritikusok többnyire átlagos játéknak ítélték meg, az eladások pedig meg sem közelítették a várakozásokat.

A támasztott elvárásokról sokat elárul, hogy a fejlesztésért felelős 38 Studios még egy 75 millió dolláros támogatást is kapott, ami az adófizetők pénzéből jött össze, viszont még ennek ellenére sem sikerült fenntartani a stúdiót és 2012-ben csődbe is mentek. Nem sokkal utána kiderült, hogy vádat emeltek a támogatásért felelős Rhode Island Economic Development Corporation ellen, mert felmerült, hogy esetleg elsikkasztották a pénzt.

Négy év nyomozás után most a Rhode Island Állami Rendőrség bejelentette, hogy nem fognak vádat emelni az ügyben, mert nem találtak egyértelmű bizonyítékot arra, hogy csalás történt volna. Habár a nyomozás alapján a 38 Studios nem szegett meg semmilyen szabályt, Peter Kilmartin főügyész szerint a nyomozás minősége és alapossága kívánnivalót hagy maga után, így bizonyára sokan lesznek, akik szkeptikusan állnak hozzá a végeredményhez. Persze még nem ért véget teljesen a folyamat, szóval előkerülhet valami fontos a közeljövőben, de az illetékesek szerint a nyomozás jelenleg inaktív.

Egyébként 2013-ban egy aukció során eladták a 38 Studios tulajdonában lévő szellemi termékeket, ahol a Rise of Nations és a Rise of Legends el is kelt, viszont se a Kingdoms of Amalur, sem pedig a készülő Copernicus című MMORPG nem keltek el.

Ti mit gondoltok? Szerettétek a csapat játékait?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)