Hirdetés

Kisegít minket a bajból a Return to Monkey Island, ha valahol elakadnánk

|

Ron Gilbert és csapata a jelek szerint gondolt az easy mode-ot preferáló játékosokra is. Vajon ez mennyire fog belerondítani az élménybe?

Hirdetés

Ugyan nem kell Dark Souls-féle boss fightokra számítani ezekben, de azért egy kalandjáték is komoly kihívások elé állíthatja a játékosokat, akiknek néha az eszüket kell használniuk egy fejtörő megoldásához, és az sem ritka, hogy az ügyességüket is próbára tehetik.

Azt még nyilván nem tudni, mennyire lesz erős ezen a fronton a közelgő Return to Monkey Island, de a fejlesztők nem hagyják a sötétben tapogatózni azokat sem, akik kevésbé gyakorlottak a műfajban.

Hirdetés

A széria és a folytatás atyja, Ron Gilbert elárulta, hogy az új részben lesz egy olyan rendszer, ami bizonyos helyzetekben tippekkel segíti a játékosokat. Gilbert szerint az emberek elvárják ezt a fajta megoldást a mai játékoktól, és ha nincs ilyen, akkor szimplán felnéznek a netre és meglesnek egy végigjátszást. Úgy tűnik, hogy a legendás játékfejlesztő is tudja, hogy manapság máshogy érdemes megtervezni a játékokat.

"Elrejteni egy információmorzsát valahol úgy, hogy semmilyen nyom nem utal rá - ez ma már nem működne... ha vannak hint-rendszerek, az azt jelenti, hogy ha egy fejtörőt teljesen furcsának és homályosnak alkotsz meg, akkor az emberek szimplán felkeresik a hint-rendszert."

- vélekedett Gilbert.

A csapat viszont figyelt arra, hogy ezek ne rontsák el a játékélményt, így elvileg passzolnak majd a kaland világába, és nem szimpla segítségek lesznek. Egyébként lesz egy casual mód is, ami azoknak lehet érdekes, akiknek a Return to Monkey Island az első kalandjátékuk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)