Hirdetés

Kislány zombikkal és támadás a játékipar ellen - mi történt a héten?

|

Kicsit keményen indult az újév: betámadták a Battle.net, az Origin, a Steam, a Twitch.tv szervereket, a Garry's Mod fejlesztőinek új játékát zabálja a nép, mi pedig visszatértünk a The Walking Dead világába. Indul a 2014-es szezon a GameStarnál...

Hirdetés

Az ünnepek alatt pihent a heti visszatekintő, és bevallom, nekem hiányzott is, remélem nektek sem volt teljes már a vasárnap a szokásos esti sztorizgatás hiányával küszködve.

Valahogy így képzelem el azt az állapotot, amikor az ember egy hétig nem kap kellő precizitással és finoman árnyalt mozgóképekkel dúsított összefoglalót, amelyben a szerkesztők gondos kézzel szedegetik le az elmúlt napok legédesebb virtuális gyümölcseit a hírek világának elburjánzott fájáról:

Modorosság terén sem szenvedek hiányt, az is biztos. Szóval először is akkor nagyon boldog új évet kívánok nektek, ahogy ezt már megtettem 2013-as összefoglalómban is, és persze ahogy az egész GameStar tette ezt szilveszterkor.

 

Remélem jól telt az ünnep, mi azt ünnepeltük főleg, hogy a GSO nagyon király évet zárt tavaly, és persze 2014-re is tele vagyunk reményekkel, tervekkel. Nem úgy, mint a kínai Battlefield 4 rajongók. Egyébként ha már ilyen találó párhuzammal témát váltottam, akkor láttátok már a legextrémebb BF4 játékosokat? Stun_Gravy és csapata pöttyet rámentek a felesleges, de annál megkapóbb pillanatokra, csak ajánlani tudom ezeket az elmebetegeket, ízelítő alább:

Ami viszont tényleg nagyon kemény, az nem a toronyház tetején landoló gépjármű, hanem az online játékoldalakat és boltokat ért DDoS támadássorozat, ami sokaknak okozott kellemetlenséget az elmúlt napokban. Volt egy évvégi DERP féle trollkodás, amelynek legnagyobb áldozata egy streamer volt, aztán mégiscsak kiderült valahogy, hogy annyira nagy áldozat azért nem volt ő, egészen jó hasznot húzott az egész esetből. Nem vagyok elragadtatva az ilyen sztoriktól, ahogy azt sem értem, mi jó volt abban, hogy pénteken tartották a hackerkedés (illetve pontosabban DDoS támadás) világnapját, először az Origin, aztán a Steam, végül már a LoL és Battle.net is kiakadt szépen, mint a nagymamám, ha nem volt Dallas a tévében. A Blizzard még egy trójaival is gazdagodott a nap végére, totál káosz. A Criterion Games alapítói is a legjobb napot választották arra, hogy végre valami újat kezdjenek, távozásukból nem lett túl nagy hír a körülmények fényében. Marc Merrill pedig igyekezett közben mentegetni cégét, és leszögezte, hogy a Riot Games nem pénzéhes vállalat (mint amilyennek szeretik páran beállítani), csak megy a haterkedés folyamatosan.

Az is kiderült, hogy milyen Batman bejelentés várt ránk az év utolsó napján, és hogy a Garry's Mod fejlesztőinek új játékát egyszerűen imádják. A Steam Early Accessen nagy sikert aratott a Rust, két hét alatt 150 ezren vették meg a még csak alpha fázisban botladozó sandbox túlélő játékot, amelyben ősemberként vágunk neki a kalandoknak. A Hello Games pedig nagyon ígéretes évet zárt nagyon szarul, kiderült ugyanis, hogy a karácsonyi árvízkárokat (elöntötte a folyó irodájukat) nem fedezi a biztosító. És még a Missile Command rekordkísérlet sem sikerült, mondjuk én ezt nem tartom olyan egetverő tragédiának. Ahogy azt sem, hogy a Sleeping Dogs ingyen elérhető az Xbox Live Gold tagoknak, jól esett így indítani az évet. A Marvel játékok eltűnésének viszont nem örülök, utálom, amikor a Disney jogi osztálya felköti a nyakkendőt és keménykedni kezd (mert egészen biztos vagyok benne, hogy valami jogi herce-hurca van a dologban). Ja, és bulvárosodik a GSO: az megvan, hogy ismét divat lett téglára kicserélni a műszaki cikkeket? Régi átverés, most éppen PlayStation 3-mal jött be...

Pár megjelenésről is szó esett a héten: lesz idén Devil's Third, az nDream is mozgolódik, lesz új szemkövető technológia, nyugatra is jöhet a Deep Down, várhatjuk a Pantheon: Rise of the Fallen MMO-t is, illetve a Rekoil is izgalmasnak ígérkezik. A Heartstone nyílt béta viszont csúszik, még reszelniük kell rajta kicsit, a Fallout játékok visszatérése Steamre ugyanakkor nem reménytelen, tehát van jó és rossz hír is, hogy tartsuk az egyensúlyt. A YouTube-on pedig hamarosan jöhet a 4K-s streamelés, bár a jogvédő robotjuk elszabadult randalírozása mellett ez most csak fékezett habzású jó hírnek tudható be, de akkor a mérleg másik serpenyőjébe máris teszünk egy Boba Fett film pletykát, és tessék: itt a harmónia.

És mi a helyzet velünk? Köszi, hogy kérdezitek, már figyeljük a januári játékmegjelenés listát, hogy mire is ugorjunk rá, gamer PC-t építünk, készülünk a január 17-én megrendezésre kerülő GameNightra, ahol ismét veletek tölthetünk egy kellemes estét, ha megtiszteltek minket azzal, hogy eljöttök. Én pedig még mindig azon gondolkodom, hogy milyen is lesz a Telltale Games féle zombis drámám, a The Walking Dead Season 2: All That Remains teszt fényében még vannak kétségeim. Várom a folytatást, addig is megyek játszani valami kellemeset. Egyébként pedig hamarosan itt a január közepe, szóval nemsokára időszerűen mondhatom ismét: „Vegyetek GameStart!" Addig csak egészségetekre!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)