Hirdetés

Kiszivárgott a 2023-as Call of Duty címe, de nem ez az igazi meglepetés

|

Ahhoz képest, hogy csak szimpla DLC-nek indult, elég méretes projektté nőtte ki magát az idei Call of Duty.

Hirdetés

Függetlenül attól, hogy végül sikerül-e a Microsoftnak megszereznie, még belátható ideig a Call of Duty marad a videojáték-ipar egyik meghatározó franchise-a, ami évről évre dollármilliárdokkal járul hozzá az Activision Blizzard növekedéséhez. Ráadásul azt a nem mindennapi bravúrt is felírhatjuk a dicsőségtáblájára, hogy 2005 óta egyetlen évet sem hagyott ki fő CoD sorozat, és mégsem unt rá a közönség. Akadtak ugyan hullámvölgyek, de valahogy mindig sikerült visszakapaszkodnia a csúcsra.

Az idei esztendő azonban ebből a szempontból különlegesnek ígérkezett, hiszen hosszú idő után először merült fel, hogy szünetet tartson a franchise, de aztán hamar jött a hír, hogy 2023-ban sem maradunk CoD tartalom nélkül. Előbb csak egy- és többjátékos DLC-ről szólt a fáma, később aztán kiderült, hogy a saját lábán megálló, mondhatni, teljes értékű alkotás lesz. Ezt az értesülést még a bloomberges Jason Schreiernek köszönhetjük, ami viszont ezután következik, azt már Tom Henderson szállította az Insider Gamingen keresztül.

Hirdetés

Miközben a 2024-es Call of Dutyn a Treyarch dolgozik, az idei játékot a Sledgehammer Games kalapálja, mégpedig ha minden igaz, Call of Duty Modern Warfare III címmel, amely komplett csomagként érkezik november 10-én, tehát nemcsak a Modern Warfare II történetét folytató egyjátékos kampányra, hanem tradicionális multira, zombis játékmódra és még egy Warzone 2.0 térképre is számíthatunk.

A leleplezésre már augusztusban sor kerülhet, amit több környi béta követ majd: az első október 6. és 10. között, amiben kizárólag a playstationös játékosok vehetnek részt, a második, immár multiplatform bétahétvégét október 12. és 16. között tervezik megtartani.

Elvileg a kampány korai hozzáférésére már nem terjed ki a Sony és az Activision Blizzard marketingmegállapodása, tehát minden platformon november 2-ától eshetünk neki a sztorinak, hogy aztán november 10-étől birtokba vegyük a multis térképeket és a többjátékos módokat, köztük a zombis Outbreak 2.0-t. Utóbbi kapcsán az Insider Gaming úgy tudja, az Activision még tépelődik, hogy a csomag részév tegye-e, vagy inkább különválassza, és free-to-play élményként szolgálja fel a rajongóknak.

Még egy dátumot érdemes megjegyezni, nevezetesen december 5-ét, ugyanis ezen a napon indul majd el a Modern Warfare III első szezonja, valamint válik elérhetővé Warzone 2.0-ban a Modern Warfare II kampányából ismerős Las Palmasra épülő, teljes egészében a battle royale igényeihez igazított térkép.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Természetesen a hivatalos bejelentést megelőzően érdemes némi távolságtartással kezelni az imént olvasottakat, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy helytállóak Schreier vagy Henderson információi, még akkor sem, ha általában kiderül, hogy igazuk volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)